Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) En l'acompliment de les noves restriccions anunciades pel Govern que afecten l'activitat cultural, Catalonia Sacra es veu obligada a suspendre les visites i conferències previstes pel mes de novembre, que tancaven l'agenda cultural d'aquest 2020.

Des de l’entitat han remarcat que són “conscients de la complexitat de la situació provocada per la Covid-19. Ens cal a tots com a societat actuar amb responsabilitat per mitigar l'impacte que està generant la pandèmia, especialment la pèrdua de vides humanes”.

L'objectiu de Catalonia Sacra és el de “poder tornar a la normalitat tan aviat com la Covid-19 ho permeti”. De fet, ja estan treballant per poder programar l'any vinent aquelles activitats que la pandèmia ha obligat a suspendre, tant durant la primavera i estiu com durant aquest novembre, així com d'altres activitats noves que han de permetre mostrar la diversitat i la importància del patrimoni cultural català.

Conèixer sense sortir del municipi

El coneixement i la vida al voltant del patrimoni d'arrel religiosa és una dinàmica molt necessària per a la vida personal i social de la comunitat. És un valor essencial. Per això, cal buscar entre les limitacions actuals un fil d'esperança: l'actual normativa permet seguir visitant i coneixent elements del nostre patrimoni sense sortir del terme municipal on residim. Catalonia Sacra ha animat a la ciutadania, en aquesta situació adversa, a acostar-se a visitar elements del patrimoni cultural de l'Església que estan situats al propi municipi i que sovint, per aquesta proximitat, “no solem visitar a fons”. El patrimoni es pot viure des de molts àmbits: la seva dimensió artística o històrica, el seu valor espiritual, el seu convit a la introspecció, i “visitar-lo és sempre un goig”.

Les esglésies de la Xarxa de Catalonia Sacra i altres equipaments que ja tenen una activitat turística sistemàtica treballen per una cultura segura i disposen de totes les condicions i protocols de seguretat (aforament limitat, ús de gel...) davant la Covid-19.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.