Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Tot comença amb un primer any de diàleg. “Qui truca a la porta del monestir entra en contacte en primer lloc amb el mestre de novicis, que acompanya espiritualment aquest procés de discerniment”. Ho explica el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, que exerceix aquest mestratge. La seva tasca consisteix en “veure si aquest candidat cerca Déu de veritat”.

En aquest procés de coneixença el monestir de Montserrat ofereix una experiència monàstica a homes de 18 a 35 anys: un 'Taller monàstic' per conèixer l’espiritualitat de la tradició benedictina de primera mà. La propera edició tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de desembre.

En parla Bausset en aquesta entrevista. I ho fa en el marc d'una explicació general sobre les passes que ha de seguir un candidat per fer-se monjo de Montserrat:

L’objectiu d’aquesta convivència amb la comunitat de Montserrat és viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar què pot aportar actualment.

Aquesta nova edició del 'Taller monàstic' tindrà lloc des del matí del dissabte 17 de desembre fins al diumenge 18 a la tarda. La idea és treballar en petits tallers, en diàleg amb monjos de la comunitat de Montserrat, i tractar bàsicament tres punts: l’acompanyament espiritual, el contacte amb la Bíblia (pautes de lectura) i l’acolliment/experiència de la comunitat per viure a fons les relacions personals.

Conviure amb la comunitat benedictina

Els participants en el 'Taller monàstic' tindran l’oportunitat de conviure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i menjant amb ells. Paral·lelament, hi ha diverses xerrades i col·loquis sobre diversos temes de gran importància per a la vida del monjo, com poden ser la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l’esforç pel treball de cada dia o la humilitat.

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la recerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. En aquest sentit, l’espiritualitat benedictina pot ser també una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana.

Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un seguit d’experiències que després són comentades en grup, amb la supervisió d’un monjo. Durant aquests dos dies, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir i compartiran els àpats amb la comunitat benedictina de Montserrat.

Aquesta nova edició del 'Taller monàstic' tindrà lloc del dissabte 17 de desembre, al matí, al diumenge 18, a la tarda. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït. Els interessats a participar-hi han de trucar al telèfon 93 877 77 66 o bé escriure un correu electrònic a vocacions@abadiamontserrat.net.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.