Vés al contingut
Catalunya Religió
nit esglesies catalonia sacra 2024

CR De les nou a les onze de la nit, Santa Maria del Pi de Barcelona, Santa Maria de Castelló d'Empúries, la catedral de Santa Tecla de Tarragona, Santa Maria de Taüll, i la catedral de Sant Pere de Vic obriran portes en una visita nocturna, il·luminades amb llum d'espelmes i silenci en la primera 'Nit de les esglésies' de Catalonia Sacra, el 28 de juny. 

El divendres 28 de juny, vigília de Sant Pere, la Xarxa de Catalonia Sacra organitza aquesta nova activitat emmarcada en la campanya 'L'estiu és diví', amb l'obejctiu de conèixer i gaudir del Patrimoni Cultural de l'Església. Enguany la campanya tindrà com a fil conductor l’evolució de la música litúrgica a través dels segles, i el tret de sortida de la iniciativa estiuenca la donarà la primera edició de la 'Nit de les esglésies'.

La iniciativa de la 'Nit de les esglésies, afirmen des de Catalonia Sacra, proposa obrir espais d'algunes esglésies exclusivament il·luminades amb la llum de les espelmes, "per tal de remarcar i agrair la feina que fan els nostres edificis per ajudar-nos a viure amb més intensitat i amb més criteri". Només l'arquitectura, l'escultura i la llum de les espelmes. "Ni circuits, ni músiques ni discursos", expliquen, "només un espai il·luminat perquè, en silenci i amb tranquil·litat, puguem veure i parlar amb el nostre propi interior".

Les esglésies, recorden des de Catalonia Sacra, a banda de ser l'espai on se celebren els diferents actes propis de la comunitat cristiana, "acostumen a ser uns àmbits arquitectònics que omplen de pau i ajuden a tractar, serenament, els assumptes del cor i de l'ànima". Entrar, callar, seure una estona, escoltar-se i escoltar, proposen.

En aquesta primera edició es podran veure amb la llum d’espelmes la nau central de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona (Barcelonès), la nau central de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), la capella de Santa Tecla la Vella de la Catedral de Santa Tecla de Tarragona (Tarragona), l’altar de l’església de Santa Maria de Taüll (Alta Ribagorça) i la capella del Sant Esperit del claustre de la Catedral de  Sant Pere de Vic (Osona). 
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.