Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa transfereix competències als bisbes per una "sana descentralització"

(Vatican News) El papa Francesc ha decidit que els bisbes locals podran intervenir en la gestió dels seminaris, la formació sacerdotal, la redacció dels catecismes i d'altres sectors sense demanar l'aprovació del Vaticà, sinó una confirmació més senzilla. Ho ha establert en la seva carta apostòlica en forma de 'Motu Proprio' publicada aquest dimarts.

Els bisbes parlen de la festa de la Candelera i de la Jornada de la Vida Consagrada

(Tarraconense) El proper dimecres 2 de febrer, quaranta dies després de Nadal, l’Església celebra la festa de la Presentació del Senyor, popularment coneguda com la Candelera. És la diada en què l’Església fa memòria del dia que Jesús, per mitjà de Maria i de Josep, presentat al Temple de Jerusalem, és ofert a Déu.

Els bisbes parlen del diumenge de la Paraula i de la Setmana de la Bíblia

(GIEC) El proper diumenge 23 de gener, dins la setmana de pregària per la unitat dels cristians, l’Església celebra el Diumenge de la Paraula de Déu, instituït pel papa Francesc en la carta apostòlica en forma de Motu Proprio “Aperuit IIlis”, de 30 de setembre de 2019, en la qual el Papa convida l’Església universal a dedicar un diumenge complet a la Paraula de Déu, amb el desig que tots nosaltres puguem fer l’experiència dels deixebles d’Em

Omella: “El papa Francesc transmet ser un més del grup”

(Vatican News) Després de la visita Ad Limina que els bisbes catalans han tingut en la darrera setmana, el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha destacat el "diàleg de fraternitat i de clima proper" que han pogut mantenir amb el papa Francesc.

Els bisbes parlen de la setmana de pregària per la unitat dels cristians

(GIEC) Del 18 al 25 de gener –entre les festivitats de la confessió de sant Pere i la conversió de sant Pau– té lloc la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que en aquesta ocasió porta com a lema «Hem vist la seva estrella a Orient, i hem vingut a adorar-lo» (cf. Mt 2,2), un text bíblic que s’inspira en la visita dels Mags a Jes

L'Església colombiana demana “camins de diàleg” al govern

(Vatican News/CR) Aquesta setmana l'episcopat d'Equador s'ha sumat a les mostres de solidaritat amb els manifestants colombians i contra la violència i la repressió que ha exercit contra les protestes l'exèrcit i la policia del govern.

Bisbes d’Àfrica: “Vacunar-se contra la Covid-19 és un acte de caritat cap als més dèbils”

(CR) “La recerca del bé comú requereix la vacunació, principalment per protegir els més dèbils i vulnerables”. Aquesta frase, que han utilitzat els bisbes de Kènia en un comunicat recent, resumeix a la perfecció la voluntat dels bisbes d’Àfrica d’ajudar en la campanya de vacunació al continent africà. Per fer-ho, les Conferències Episcopals Africanes han emès cadascuna un comunicat on expressen el seu suport a la vacunació, i animen als preveres, religiosos i religioses a acceptar la vacuna.

panoràmica

Veure la fe

podcasts