Vés al contingut

notícies relacionades

montserrat-milenari-1.

El mil·lenari de Montserrat s'allargarà 15 mesos amb activitats religioses i culturals

ACN | Montserrat ha presentat aquest divendres la celebració dels seus mil anys d'història ininterrompuda, que arrencaran el 7 i 8 de setembre i acabaran el 8 de desembre de 2025. La celebració s'allargarà 15 mesos i comptarà amb activitats religioses, culturals i socials, entre els quals hi haurà una trobada amb més d'un centenar d'abats i monjos de tot el món.

Bernat Juliol Parlament

“Montserrat mai ens hem negat a pagar una indemnització justa”

CR | El prior de l'abadia de Montserrat, Bernat Juliol, ha comparegut aquest dilluns a la tarda a la Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església del Parlament on ha exposat tot el recorregut que ha fet l’Abadia per investigar i intentar reparar els casos que s’han conegut d’abusos a menors.

fe-humor

Fe i humor

BERNAT JULIOL –SERRA D'OR | La fe cristiana és una cosa seriosa, molt seriosa. Per als creients, la fe dona sentit a la nostra vida. Ens ensenya que no hem estat llançats a l’existència o que no som simples fruits de l’atzar còsmic. La fe en Jesucrist ens diu que tots nosaltres som criatures volgudes i estimades per Déu, que tenim en ell el nostre origen i en ell el nostre destí.

“Fem-li lloc a la mare de Déu en la nostra vida i en el nostre cor”

(CR) “Aquí tenim la nostra mare. Fem-li lloc en la nostra vida i en el nostre cor”. Aquesta és la petició del prior de Montserrat, Bernat Juliol, durant la vetlla de pregària de la Mare de Déu de Montserrat celebrada ahir a la nit a la basílica. Una vetlla en què s’ha volgut recordar com Maria és “el tron” en el qual seu Jesús, una figura que el sosté, que el bressola des del naixement i l’acompanya fins a la creu.

L’adéu a Massot: “Montserrat va donar sentit i va inspirar el seu llegat ingent”

(Laura Mor –CR/Montserrat) Comiat a la basílica de Santa Maria de Montserrat del savi i erudit mallorquí Josep Massot i Muntaner, mort aquest diumenge. Reconegut editor, historiador i treballador infatigable per la llengua i la cultura, sí. Però, sobretot, monjo de Montserrat. Així l’ha recordat aquest dimarts la comunitat monàstica en el seu funeral, abans de ser enterrat al cementiri de l’abadia.

La Fundació 'la Caixa' renova el conveni de beques de l'Escolania de Montserrat

(Fundació 'la Caixa') CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació 'la Caixa', ha renovat el conveni de col·laboració amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025, per mitjà del qual formalitza el seu suport al Programa de Beques de l’Escolania de Montserrat. Aquest és el setè any que l’entitat contribueix, amb la seva aportació econòmica, en el desenvolupament del Programa de Beques de l’Escolania.

panoràmica

Veure la fe

podcasts