Vés al contingut

notícies relacionades

Nou prevere al bisbat de Sant Feliu

(Bisbat Sant Feliu) La Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat ha acollit l'ordenació sacerdotal de Xavier Montané. La celebració ha estat presidida pel bisbe Agustí Cortés aquest diumenge 24 d'octubre. 

Bisbe Cortés a la Mercè: “La veritable llibertat acaba vinculant-nos per amor”

(CR) “Mirem avui a Maria i pot ser que ella ens porti a servir a l’alliberament dels captius. El secret segueix sent el vincle entre la Mare de Déu i la llibertat. Aquesta és la clau que ens fa entendre la festa d’avui, tot mirant la realitat de la nostra ciutat i el nostre entorn social i eclesial”. Aquesta és la petició que ha adreçat el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, en l’homilia de la missa de la Mercè.

La urbanització Rat-Penat de Sitges estrena església

(CR/Bisbat de Sant Feliu) El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, ha beneït aquest dissabte un nou temple a la urbanització Rat-Penat, al terme municipal de Sitges. D’acord amb l’aforament recomanat, una cinquantena de persones van participar en aquesta primera missa que inaugurava l’església, construïda de bell nou.

Bisbe Cortés: “Una religió alienant compensatòria del sofriment no és ‘la’ resposta”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Sant Feliu de Llobregat) El 2004 el valencià Agustí Cortés va ser nomenat primer bisbe de la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, format per les parròquies del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Cortés havia estat secretari particular de l’arquebisbe de València, professor de Teologia i rector del seminari. El 1998 va ser nomenat bisbe de la petita diòcesi d’Eivissa. Quan va arribar al territori desconegut del Llobregat va voler posar en marxa la nova diòcesi amb una participació real de capellans, laics i religiosos.

“Sinodejant” al bisbat de Sant Feliu

(Ignasi Segura / Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) La meva vivència personal de l'actual Sínode de bisbes va començar fa uns quants mesos, quan es va anunciar el tema i en vam respondre el qüestionari previ. Aquests dies d'octubre, ha estat la Delegació de joventut de la meva diòcesi, Sant Feliu, la que ens ha anat llançant missatges sobre el començament i el desenvolupament del plenari.

Agustí Cortés defensa el treball digne

(Bisbat de Sant Feliu) Amb una participació de quaranta persones aquest dijous va tenir lloc la taula rodona 'Per un treball decent. Quan treballar no és suficient per viure amb dignitat', a la sala d'actes de l'Ateneu Santfeliuenc, a Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l'equip de Pastoral Social i Obrera de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. 

Veure la fe