Vés al contingut
Catalunya Religió
sant-feliu-catedral-2 - 1
Fotografia: Pere López sota llicència C.C. 3.0.

Bisbat de Sant Feliu Durant tot aquest 2024 hi haurà un bon grapat d'actes a Sant Feliu de Llobregat. La diòcesi celebra 20 anys de la seva creació i també el 500 aniversari de la fundació de la parròquia de Sant Llorenç. El primer d'aquests actes tindrà lloc aquest diumenge 17 de març i l'acte central comptarà amb la presència, a més del bisbe de Sant Feliu, del nunci apostòlic, de l'arquebisbe de Barcelona, el bisbe de Terrassa i l'abat de Montserrat.

A les 11:00 h d'aquest diumenge 17 de març es projectarà un audiovisual de la història de la creació de la catedral parròquia de Sant Llorenç que porta per títol 'Imatges per la història'. Seguidament, a les 12.00 h, hi haurà una eucaristia d’acció de gràcies, presidida pel bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, amb motiu de l’aniversari de la fundació de la Parròquia, que va tenir lloc el 15 de març de 1524.

L’acte central de l’aniversari serà el pròxim diumenge 26 de maig, a les 12.00 h, amb motiu de la festa de la dedicació del nou temple, el 26 de maig de 1946, en la Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Comptarà amb la presència del nunci apostòlic, Bernardito Auzo, que presidirà l’eucaristia. I com a concelebrants, juntament amb el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, hi haurà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella; el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau; i l’abat de Montserrat, Manel Gasch.

En acabar la missa, hi haurà un dinar popular, a la plaça de la Vila, que comptarà amb l’assistència de 1.000 persones. Hi actuarà l’Esbart de Sant Feliu de Llobregat de l’Agrupació Cultural Folklòrica en el seu 75è aniversari. La presentació anirà a càrrec del periodista, Pere Bosch.

A més, el diumenge 16 de juny, a les 17.30 h, hi haurà la Trobada Diocesana de les Parròquies, a la Catedral de Sant Llorenç; el divendres 21 de juny, a les 20.00 h, hi haurà un concert de l’Escolania de Montserrat, a la Catedral de Sant Llorenç; i el dissabte 5 d’octubre, a les 20.00 h, s’estrenarà el Retaule de Sant Llorenç a la plaça de la Vila, davant la Catedral. Tots aquests actes i d'altres es poden trobar al díptic que ha difós el bisbat de Sant Feliu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.