Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) A través de casals i campus es realitzen activitats lúdiques per treballar en equip, compartir amb la resta de companys i gaudir del temps de lleure amb la millor qualitat.

Des de la Federació d’Associacions Juvenils Mà Oberta-Cor Obert de Catalunya (Fajmacor) i el Centre Marista d’Escoltes (CMS) també s’ofereix la possibilitat de participar dels campaments i rutes de l’estiu. Un espai privilegiat de creixement personal on teixir vincles amb els altres i amb l’entorn. Els valors de Marcel·lí impulsen a crear aquests espais educatius que són font de vida i proporcionen als infants i joves unes competències que s’enduran a la seva motxilla al llarg de tota la vida.

En concret, més de 1.000 joves que pertanyen al CMS prenen part en diferents campaments i rutes per diversos indrets (Beget, País Basc, Sevills, Alins, la Pobleta de Bellveí, Queralbs…) o en iniciatives de servei en altres països: des de l’AE Arrels (Girona) faran un servei a Karcag (Hongria) o des de l’AE Montserrat (Sants-Les Corts) participaran en un camp de treball a Esztergom (també a Hongria) i en un altre a Croàcia.

D’altra banda, un grup de 12 mestres, monitors i alumnes del col·legi Maristes Rubí anirà cap a Grècia en missió de servei a un camp de refugiats. Des de FAJMACOR, a més, s’han organitzat diversos campaments i camps de treball entre el 2 i el 24 de juliol a Erill la Vall, Barruera i Tavascan i a l’Horta de Sant Joan.

En el camp de la solidaritat internacional, l’ONG SED Catalunya organitza aquest estiu experiències de voluntariat a l’Àfrica i a l’Amèrica Llatina. Aquest mes ha acabat l’última formació per a les persones que volen fer una primera experiència de voluntariat de curta durada. Els camps de treball volen ser una experiència de convivència i activitat educativa encarada a la coneixença i l’amistat amb persones i contextos que segurament són diferents als nostres. Així doncs, els voluntaris prendran part en camps de treball-missió a Horqueta (Paraguai), a Medellín (Colòmbia), a Mururu (Ruanda) o al Líban, en aquest cas per col·laborar amb el Projecte Fratelli.

Una desena de joves de la província participaran a la Trobada MarCha a Llinars del Vallès, conjuntament amb joves de les altres províncies de la Conferència Marista Espanyola (CME). I 5 més participaran al Curs d’Acompanyament per al Discerniment a Roma, a la Casa General, entre els dies 12 i 19 de juliol. Per la seva part, alumnes de Batxillerat dels col·legis Maristes Sants-Les Corts (Barcelona) i Maristes Valldemia (Mataró) faran un tram del camí de Santiago.

D’altra banda, una trentena d’animadors i animadores participaran a les Colònies del Nen Déu, a Llinars del Vallès, unes colònies que ja tenen 40 anys de vida, i que són el resultat de la col·laboració entre les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors i els Germans Maristes.

Per poder generar totes aquestes sinergies la formació hi té un paper clau. Per això s’aposta per la realització de cursos de monitors/es i directors/es en el lleure (entre el 19 i el 30 d'agost) que organitza un estiu més l’Escola Mirall, escola de formació en el lleure vinculada als Maristes.