Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) “Els esplais sou escoles de ciutadania, un actiu del nostre país al que no podem renunciar” ha afirmat Pere Aragonés, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, durant la seva intervenció a l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés que ha tingut lloc aquest dissabte al Teatre l’Amistat de Premià de Mar. Durant el seu parlament, Aragonés ha reconegut als gairebé 300 responsables de centres d’esplai la transcendència de l’educació en el lleure a Catalunya afirmant “els esplais heu esdevingut una estructura de país, i els esplais del MCECC hi teniu un paper molt important”.

A més de la presència de Pere Aragonès, l’acte públic de l’AGO dels esplais vinculats a la Fundació Pere Tarrés ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo, responsable de la Pastoral Juvenil de la Conferència Episcopal Tarraconense, que s’ha adreçat als responsables de monitors aconsellant-los que no actuïn com a monitors, sinó que siguin monitors i ha afegit que la seva tasca educativa en el lleure és una “llavor que donarà fruit al llarg de la vida dels infants i joves dels que són referents”. El president del MCECC, Xavi Nus, també ha intervingut a l’acte públic afirmant que els esplais són “una escola de vida”.

Oferir als monitors/es dels centres d’esplai punts de trobada, dinamització, reflexió i formació és un dels objectius del MCECC-Fundació Pere Tarrés. Justament durant l’assemblea s'ha presentat la Trocajove, que tindrà lloc a Riudoms el cap de setmana del 16 i 17 de març i la trobada de monitors, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú l’11 i 12 de maig. També s'ha fet balanç de l’any 2018, amb la presentació de la memòria i el tancament econòmic, i s'han tractat les línies de treball del 2019 amb la voluntat que l’educació en el lleure doni resposta a les necessitats de la infància i la joventut i continuï sent un agent de cohesió i transformació social.

Amb 199 centres d’esplai federats, Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa 199 centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, l’Urgell i Mallorca, sent l’entitat de lleure més gran de Catalunya. Els seus centres acullen més de 22.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 4.200 monitors.