Vés al contingut

notícies relacionades

comissio-abusos-nula

La convocatòria d'eleccions extingeix la Comissió sobre abusos del Parlament

JORDI LLISTERRI –CR | La convocatòria electoral avançada pel pròxim 12 de maig que ha anunciat el president Pere Aragonès i la dissolució del Parlament de Catalunya té com a conseqüència indirecta l’extinció de la Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església. Quan es dissol el Parlament les comissions d’investigació queden anul·lades encara que no hagin finalitzat el seu treball.
pere-aragones-papa

El Papa i el president Aragonès conversen sobre “la necessitat del diàleg”

CR / GENERALITAT DE CATALUNYA | El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquest matí amb el papa Francesc en una audiència privada que ha durat 40 minuts. En sortir de l'audiència, a la plaça de Sant Pere del Vaticà, Aragonès ha explicat que ha parlat amb el pontífex sobre "la necessitat de diàleg i que el camí per arribar a acords és sempre parlar entre diferents".
pere-aragones-papa

El Papa rebrà Aragonès dilluns que ve en una audiència privada

ACN | El president de la Generalitat, Pere Aragonès, viatjarà a la Ciutat del Vaticà, on dilluns que ve serà rebut pel papa Francesc en una audiència privada. Segons ha informat Presidència, la trobada serà a les 9 h a la Biblioteca privada del Palau Apostòlic, on el pontífex acostuma a rebre els representants institucionals.
pere-abat-00

El Cremallera de Montserrat celebra 20 anys amb la presència de Pere Aragonès

ACN | Montserrat ha celebrat aquest diumenge els 20 anys de la inauguració del cremallera, un transport que des que es va posar en marxa han utilitzat 10 milions d'usuaris. L'abat de Montserrat, Manel Gasch, durant l'acte de celebració de l'efemèride, l'ha definit com "una infraestructura d'èxit essencial", perquè fa que l'accés a l'abadia sigui més "còmode i ecològic".

budisme-catala

Una enquesta recull l'ús del català en l'àmbit del budisme

CCEB | Quina és la realitat de l'ús del català a la comunitat budista de Catalunya? És la pregunta que es fa la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) i que recollirà en les pròximes setmanes a través d'una enquesta que ha publicat recentment.

Serra d'Or 2023

Montserrat renova Serra d'Or “per tornar a ser una àgora central de la cultura catalana”

GLÒRIA BARRETE –CR | "Volem continuar sent un lloc de trobada per als creadors i consumidors de cultura als Països Catalans, amb voluntat crítica i de diàleg permanent”. Aquest és l'objectiu darrere de la renovació de la revista Serra d'Or, presentada aquest dijous als mitjans en el marc del lliurament dels Premis Serra d'Or. El cap del consell de redacció de Serra d’Or, Francesc-Marc Álvaro, ha explicat com, a partir d'un format "més atractiu i contemporani", junt amb noves firmes, pretenen tornar a ser "una àgora central de la cultura catalana, on reflexionar i debatre amb mirada nacional, europea i global alhora".

500 Ignasi Generalitat

El Papa adreça una carta a l’acte a la Generalitat dels 500 anys de Sant Ignasi a Manresa

CR | El papa Francesc ha fet arribar una carta fer-se present a l’acte institucional que s’ha celebrat aquest dilluns a la Generalitat per commemorar els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Catalunya. L’acte ha estat presidit pel president Pere Aragonès i el cardenal Joan Josep Omella ha estat el responsable de llegir el text del Papa.

Veure la fe