Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) En el manifest fet públic aquest dimarts, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ofereix les seves aules per acollir els infants, joves i famílies que arribin refugiats des d'Ucraïna. En el comunicat expressen "el rebuig absolut a la violència" que està patint Ucraïna així com altres països del món. 

Remarquen els valors cristians de la pau i la justícia amb els que està compromesa l'Escola Cristiana i que treballen amb l'alumnat. De fet, són diversos els recursos que la FECC ha proporcionat per treballar a les aules la cultura de la pau. Un d'aquests l'ha elaborat la redacció de Catalunya Religió a través de les diverses publicacions que s'han fet sobre el tema en els darrers dies. 

Podeu llegir el manifest sencer de l'Escola Cristiana a continuació: 

"A les portes de l’inici de la quaresma, les escoles cristianes de Catalunya vivim amb tristesa el nou episodi de guerra que està patint Ucraïna i que està suposant milers de víctimes i un dolor enorme a milers de famílies. Per això, les escoles que formem part de la FECC, volem manifestar el nostre rebuig absolut a la violència que està patint Ucraïna i altres països del nostre món. Aquesta no potser la resposta a la solució dels conflictes. Com diu en l’Encíclica Fratelli Tutti: “Les raons de la pau són més fortes que qualsevol càlcul d’interessos particulars i que tota confiança en l’ús de les armes”. També el Papa Francesc ha fet una crida per viure el temps de quaresma tenint ben present en la pregària i en l’actuar aquest conflicte.

La nostra raó de ser és l’educació en els valors cristians de la pau i la justícia i amb aquests estem compromesos tots els que formem part de la comunitat educativa. Per això, aquests dies en els nostres centres estem reflexionant amb el nostre alumnat   sobre la barbaritat de qualsevol guerra i sobre la necessitat de conèixer, acollir i respectar l’altre així com en la dignitat inalienable de qualsevol ésser humà. Per altra banda, l’escola cristiana s’ofereix a acollir a les seves aules  els infants, joves i famílies que arribin refugiats, tal i com ja ha fet en altres ocasions.

Fundació Escola Cristiana de Catalunya"

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.