Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR) Concentració de protesta unitària de l’escola concertada a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la seu de la Generalitat. Aquest dilluns a la tarda representants de les famílies, del professorat, dels sindicats i de les entitats titulars s’han manifestat conjuntament per reclamar el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i fer efectiva la gratuïtat de tota l’escola.

El manifest conjunt de totes les entitats que hi ha darrera l’escola concertada recull aquesta reivindicació que s’arrossega des que es va aprovar la LEC fa més de deu anys per una àmplia majoria transversal al Parlament de Catalunya. La llei preveu un servei públic d’educació únic a Catalunya format per la xarxa d’escoles de titularitat pública i les escoles concertades en igualtat de condicions. En canvi, el manifest recorda que encara avui la Generalitat no finança el 33% del cost de les places a l’escola concertada, que han de cobrir el pares.

També s’han reivindicat altres qüestions més conjunturals com la baixada de les alumnes per aula per garantir la continuïtat de les escoles i alhora elevar la qualitat educativa, en lloc de tancar classes per la davallada de la natalitat. I es demana “una solució a l’infrafinançament crònic” dels centres concertats en un moment en què els efectes de “la Covid-19 sobre les economies familiars d’àmplies capes de la població dificulten que es puguin fer càrrec del cost que hauria d’assumir l’administració”. Finalment es recullen algunes de les reivindicacions laborals dels docents de la concertada.

La concentració ha aplegat uns centenars de participants a la Plaça Sant Jaume convocats per les dues federacions de pares i mares de la concertada, les cinc associacions de titulars, entre elles la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i les sectorials d’ensenyament dels sindicats USOC, UGT i CCOO. Els representants de cada sector s’han agrupat sota una pancarta. Una imatge conjunta inèdita fins ara.

Durant l’acte no hi ha hagut parlaments. Des de l’escenari el pedagog i divulgador Juanjo Fernàndez anava explicant les reivindicacions de la carta conjunta adreçada al conseller d’Educació i saludant les escoles que han assistit a la protesta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.