Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Departament de Justícia) Els cineastes francesos Eric Toledano i Olivier Nakache han estat guardonats en la tercera edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, que es lliura en el marc de la Mostra de Cinema Espiritual. El guardó, anomenat L’Estel del Cinema Espiritual, reconeix el treball i la trajectòria d’aquests dos directors per la seva implicació amb la societat a través de les seves pel·lícules.

La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el premi dijous, 26 de novembre, en un acte que se celebrarà a les 18.30 h a la seu del Departament de Justícia. Els guardonats hi participaran en línia des de França. El guardó és una escultura que reprodueix l’estrella de Betlem de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, ideada per Antoni Gaudí.

Intocables i Especials

Eric Toledano (París 1971) i Olivier Nakache (Suresnes, Alts del Sena 1973), directors, actors i guionistes tots dos, treballen conjuntament en la direcció i el guió de les seves obres. La pel·lícula Intocables, estrenada als cinemes el maig de 2012, narra una història sobre l’amistat entre dos homes que en circumstàncies normals mai no s’haurien conegut: un aristòcrata tetraplègic i un jove de color d’un barri marginal que es converteix en el seu cuidador. Amb Especiales, els dos directors parlen de l’autisme.

El Premi de Cinema Espiritual es lliura anualment, des de fa tres anys, en el marc de la Mostra de Cinema Espiritual. L’any passat el guardó va recaure en el director Javier Fesser, director de la pel·lícula Campeones, i en la primera edició es va atorgar al guionista i director Paco Arango.

XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

La XVII edició de la Mostra es va iniciar el dia 15 de novembre. A causa de les restriccions sanitàries, enguany la Mostra es fa virtualment en dues plataformes: Sala Virtual Verdi i FilminCAT, on es projecta una quarantena de pel·lícules. La Filmoteca de Catalunya inaugurarà el proper 1 de desembre el cicle Robert Bresson amb la projecció d’Els àngels del pecat.

El certamen també arriba, per quart any consecutiu, a les nou presons catalanes, i enguany, per primer cop, a tots els centres educatius de justícia juvenil. S’hi projecta Campeones, una pel·lícula del director premiat l’any passat, Javier Fesser. La Mostra a les presons i els centres de menors forma part de les activitats per a la reinserció adreçades al col·lectiu d’interns i es presenta com una iniciativa per treballar els valors i orientar-los a la reflexió. Abans de totes les projeccions es fa una presentació de la pel·lícula i, en acabar, hi ha un debat amb la participació dels interns.

Des del 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos s’encarrega de l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Sagrada Família i els Cinemes Verdi.