Vés al contingut
Catalunya Religió
budisme-catala
Fotografia: CCEB.

CCEB Quina és la realitat de l'ús del català a la comunitat budista de Catalunya? És la pregunta que es fa la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) i que recollirà en les pròximes setmanes a través d'una enquesta que ha publicat recentment. La proposta arriba després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, demanés la implicació de les comunitats religioses en la tasca de fomentar l'ús de la llengua.

"Hem considerat oportú crear aquesta enquesta amb el propòsit de conèixer quina és la realitat de l'ús de la llengua en l'àmbit de les entitats budistes presents a Catalunya", expliquen des de la CCEB. Un cop finalitzada la recollida de dades, diuen, es compartiran els resultats obtinguts. Asseguren que la participació de la comunitat budista és "molt important" per tal que els resultats siguin "el màxim de fidels a la realitat de l’ús del català en el si de la comunitat budista catalana".

L'enquesta qüestiona l'ús del català tant en l'àmbit intern com en l'extern. Es pregunta pel seu ús en reunions, ensenyament escrit o oral, publicacions o les comunicacions als socis. També es pregunta sobre la convivència lingüística, especialment amb el castellà.

Per a participar-hi, cal omplir un formulari que es troba en format digital. En el document es demana el nom de l’entitat, la persona de contacte i l’adreça electrònica de la persona de contacte. En les altres caselles només cal posar una X on correspongui. Si el participant vol afegir algun matís o algun comentari, ho pot fer al final de l’enquesta. Un cop omplert, cal retornar-lo abans del 3 d'abril a l'adreça electrònica: enquestacatalacceb@gmail.com.

Una demanda de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va convocar, el juliol de l’any passat, representants de diferents religions per demanar la implicació de les comunitats religioses en la tasca de fomentar l’ús de la llengua, donada la situació de risc de desaparició del català per la falta d’ús en espais públics. Aquesta acció de la CCEB és, doncs, una de les accions que respon a la demanda d'Aragonès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.