Vés al contingut

notícies relacionades

afers-religiosos - 1

En quina llengua es fan els actes religiosos a Catalunya?

ROGER VILACLARA –CR | Només el 24% de les activitats de culte que es realitzen a Catalunya es fan únicament en català. Mentre que aquelles que es fan en català i castellà representen el 31% de totes les activitats de culte. Són dades del Baròmetre sobre la religiositat que la Direcció General d'Afers Religiosos publicarà abans d'acabar aquest curs. Malgrat que el nou estudi encara no s'hagi fet públic, les dades referents al català, recollides per primer cop al baròmetre, s'han pogut conèixer aquest dimecres en el marc de les Jornades RELIG organitzades per Afers Religiosos.
català-relig

Les Jornades RELIG impulsaran la llengua catalana en l'àmbit religiós

GENERALITAT DE CATALUNYA | Els dies 7 i 8 de novembre se celebraran a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya les Jornades RELIG de la Direcció General d’Afers Religiosos sobre 'Bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós'. Col·laboren en aquestes jornades l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

català

Afers Religiosos impulsa parelles lingüístiques interreligioses per promoure el català

AINA ARGUETA -CR | "Costa que la llengua catalana penetri en les comunitats religioses", explica Carles Armengol, director general d'Afers Religiosos. Per lluitar contra això diverses entitats religioses van signar l'acord 'Religions per la llengua' el passat juliol on es comprometien a promoure l’ús social del català en els seus àmbits.

budisme-catala

Una enquesta recull l'ús del català en l'àmbit del budisme

CCEB | Quina és la realitat de l'ús del català a la comunitat budista de Catalunya? És la pregunta que es fa la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) i que recollirà en les pròximes setmanes a través d'una enquesta que ha publicat recentment.

text-catala-antic-4

Situen un nou text que hauria escrit un capellà de Santa Maria d'Organyà com el més antic escrit en català

ACN | Els investigadors de la UAB Jesús Alturo i Tània Alaix han conclòs que el ‘Llibre dels jutges’, conservat a la Seu d’Urgell, és el text més antic escrit íntegrament en català. Segons el seu estudi va ser copiat entre el 1060 i el 1080, gairebé un segle abans del que es creia fins ara, i l'hauria realitzat probablement Traver Radolf, un capellà de Santa Maria d'Organyà. Així s'ha explicat en la presentació oficial de l'estudi, publicat per l'editorial La Magrana sota el títol 'Lletres que parlen', que s'ha fet aquest dilluns a la sala d'actes del Seminari diocesà de la Seu d'Urgell.

xerrades-catala-evangelics

El Consell Evangèlic impulsa l'ús del català amb xerrades per grups

XAVIER MEMBA –CR | Segons informes del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), només el 16% de les esglésies associades utilitzen una quantitat significativa de català en els seus cultes. I, de fet, només 4 esglésies locals afirmen fer-lo servir completament com a llengua vehicular.

panoràmica

Veure la fe

podcasts