Vés al contingut

notícies relacionades

català

Afers Religiosos impulsa parelles lingüístiques interreligioses per promoure el català

AINA ARGUETA -CR | "Costa que la llengua catalana penetri en les comunitats religioses", explica Carles Armengol, director general d'Afers Religiosos. Per lluitar contra això diverses entitats religioses van signar l'acord 'Religions per la llengua' el passat juliol on es comprometien a promoure l’ús social del català en els seus àmbits.
budisme-catala

Una enquesta recull l'ús del català en l'àmbit del budisme

CCEB | Quina és la realitat de l'ús del català a la comunitat budista de Catalunya? És la pregunta que es fa la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) i que recollirà en les pròximes setmanes a través d'una enquesta que ha publicat recentment.
text-catala-antic-4

Situen un nou text que hauria escrit un capellà de Santa Maria d'Organyà com el més antic escrit en català

ACN | Els investigadors de la UAB Jesús Alturo i Tània Alaix han conclòs que el ‘Llibre dels jutges’, conservat a la Seu d’Urgell, és el text més antic escrit íntegrament en català. Segons el seu estudi va ser copiat entre el 1060 i el 1080, gairebé un segle abans del que es creia fins ara, i l'hauria realitzat probablement Traver Radolf, un capellà de Santa Maria d'Organyà. Així s'ha explicat en la presentació oficial de l'estudi, publicat per l'editorial La Magrana sota el títol 'Lletres que parlen', que s'ha fet aquest dilluns a la sala d'actes del Seminari diocesà de la Seu d'Urgell.
xerrades-catala-evangelics

El Consell Evangèlic impulsa l'ús del català amb xerrades per grups

XAVIER MEMBA –CR | Segons informes del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), només el 16% de les esglésies associades utilitzen una quantitat significativa de català en els seus cultes. I, de fet, només 4 esglésies locals afirmen fer-lo servir completament com a llengua vehicular.
Govern Pla Català

El Govern prioritza fomentar el català entre les comunitats religioses i la traducció dels seus textos principals

CR | El Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts un pla amb 100 mesures per fomentar l’ús del català i que recull les iniciatives sectorials de totes les conselleries. Des del Departament de Presidència, on està integrada la direcció general d’Afers Religiosos, es proposa prioritzar l’ús del català entre les comunitats religioses.
Acord catala religions 1

Les religions es comprometen a “promoure l’ús social del català”

(Laura Mor –CR) Diverses entitats i comunitats religioses ja han signat el nou acord ‘Religions per la llengua’ que impulsa la Direcció General d’Afers Religiosos. Les primeres adhesions d’aquesta “declaració col·lectiva i transversal” s’han concretat aquest dimarts en un acte que ha encapçalat el president Pere Aragonès i que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.

Els adventistes gestionaran la primera emissora de ràdio religiosa legal no catòlica de Catalunya

(David Casals i Vila –CR) Els adventistes gestionaran la primera llicència que, de forma legal, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha atorgat a una institució religiosa no catòlica de Catalunya. Ho faran en el dial 91.0 de la FM des del municipi d'El Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça, i segons ha explicat el pastor José Troncoso en declaracions a CatalunyaReligió.cat, el seu objectiu és tenir-ho tot a punt per començar les emissions tan aviat com sigui possible.

panoràmica

Veure la fe