Vés al contingut

notícies relacionades

festival-budista

"El Festival de Cinema Budista vol apropar els valors essencials d'aquesta religió"

CCEB | Crisi climàtica, educació i equitat de gènere. Aquests seran els eixos temàtics principals del Festival de Cinema Budista de Catalunya que tindrà lloc del 19 al 23 d'octubre als Cinemes Verdi Park de Barcelona. "El festival té com a objectiu apropar a tots els públics els valors essencials del budisme", ha explicat la directora del festival, Montse Castellà, en la presentació de l'esdeveniment que ha tingut lloc aquest dimecres.

La forma de turisme més antiga

(David Casals i Vila –CR) El pelegrinatge, el viatge religiós, és la forma de turisme més antiga, es troba en pràcticament totes les religions, i la darrera edició del calendari interreligiós que ha editat l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós recorre algunes de les destinacions més emblemàtiques, que repassem a continuació. Hinduisme: set ciutats santes

Arrenca el nou any tibetà del Cavall de Fusta

(David Casals i Vila - CR) Aquest diumenge els budistes tibetans que hi ha a Catalunya celebren el 'losar', l'inici del nou any tibetà, el 2141, que enguany és el del 'Cavall de Fusta'. En declaracions a Catalunya Religió, Ngwang Topgyal, de la Casa del Tibet de Barcelona, explica que no hi haurà cap gran festa per respecte a tots els tibetans que estan patint dins el Tibet.

panoràmica

Veure la fe