Vés al contingut

notícies relacionades

budisme dones

“Les dones budistes sense res a perdre hem creat un atrevit moviment per la igualtat”

AINA ARGUETA -CR | Les dones s'uneixen per reivindicar el seu paper dins la seva fe. Una tendència generalitzada en moltes religions que en el budisme s'inicia l'any 1987 amb la xarxa internacional de dones budistes i es materialitza amb l'organització Sakyadhita Spain, fundada el 2015. "És indispensable aplicar la perspectiva de gènere en totes les religions, no només en el budisme", manifesta Montse Castellà i Olivé, practicant de budisme tibetà des de finals dels anys setanta i membre de Sakyadhita.
budisme-catala

Una enquesta recull l'ús del català en l'àmbit del budisme

CCEB | Quina és la realitat de l'ús del català a la comunitat budista de Catalunya? És la pregunta que es fa la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) i que recollirà en les pròximes setmanes a través d'una enquesta que ha publicat recentment.
losar-budisme

Què és la festa del Losar?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La comunitat budista celebra aquest 21 de febrer una de les dates més assenyalades del seu calendari: el Losar. "'Lo signica any, i sar nou", explica el director de la Fundació Casa Tibet, Thubten Wangchen. És una festa que depèn del calendari lunar, per això cau en dies diferents segons l’any, entre els mesos de gener i març.
festival-budista

"El Festival de Cinema Budista vol apropar els valors essencials d'aquesta religió"

CCEB | Crisi climàtica, educació i equitat de gènere. Aquests seran els eixos temàtics principals del Festival de Cinema Budista de Catalunya que tindrà lloc del 19 al 23 d'octubre als Cinemes Verdi Park de Barcelona. "El festival té com a objectiu apropar a tots els públics els valors essencials del budisme", ha explicat la directora del festival, Montse Castellà, en la presentació de l'esdeveniment que ha tingut lloc aquest dimecres.

Neix el primer festival de cinema budista de Catalunya

(CCEB) La Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) organitza el primer Festival de Cinema Budista de Catalunya. Serà del 19 al 23 d'octubre al cinema Verdi de Barcelona i compta amb el suport de la Fundació Dharma-Gaia (DG) i la col·laboració de Buddhist Film Foundation (BFF), entitat organitzadora del Festival Internacional de Cinema Budista que, des del 2003, se celebra a les principals ciutats del món.

La sorprenent història budista que inspira l’inici de la saga de videojocs The Legend of Zelda

(CR) The Legend of Zelda és una saga de videojocs de la franquícia de Nintendo que ha revolucionat la indústria. El protagonista és el jove Link que anirà creixent en habilitats mentre avança en el seu objectiu de salvar a la princesa Zelda. L’antagonista, que acostuma a ser Ganon, encarna el poder i vol tenir la valentia de Link i la saviesa de Zelda, per apoderar-se del regne d’Hyrule.

Què és el Vesak o la Saka Dawa?

(Lucía Montobbio –CR) El 16 de maig se celebra la Vesak a Catalunya. Aquesta és una de les festes centrals de la comunitat budista, que és comuna a totes les tradicions budistes. Tanmateix, pren sobretot rellevància per a qui pertany al corrent Theravada.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe