Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Direcció General d'Afers Religiosos) L’any 2018 Tarragona serà la seu, juntament amb quinze altres municipis, d’un esdeveniment esportiu que oferirà competicions de 33 disciplines, i en el qual els participants provinents de tots els països de la Mediterrània. L’entitat organitzadora, Fundació Tarragona 2017, vetlla per satisfer totes les necessitats dels participants, entre les quals també cal comptar la pràctica religiosa.

Una de les mesures per assegurar el respecte a la diversitat religiosa ha estat la programació de nou sessions de formació per als voluntaris dels Jocs Mediterranis. Aquestes sessions van començar el 25 d’abril i duraran fins al desembre. El contingut de la formació, aborda tres grans temes: el dret de llibertat religiosa, les principals religions a la conca mediterrània (cristianisme catòlic, cristianisme ortodox i Islam), i els principals àmbits d’actuació: l’alimentació, la pràctica religiosa, el calendari, la salut, les relacions interpersonals i els tabús vinculats amb la nuesa.

Aquesta formació s’emmarca dintre del conveni de col·laboració que van signar a l’abril la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros.

Les sessions han tingut una gran acollida per part dels participants, amb unes puntuacions de 9.2 pels formadors i de 8.7 pels continguts impartits segons les avaluacions que ha recollit l’organització.