Vés al contingut

notícies relacionades

Milions d’evangèlics dels Estats Units no es vacunaran per principis de fe i desconfiança en la ciència

(CR) Vacunar-se s’ha convertit els darrers mesos en una qüestió de fe. Tant és així que la majoria de líders religiosos s’han vist obligats a posicionar-se públicament a favor de la vacunació per combatre el Covid-19, ja que un gran nombre de creients s’hi mostrava en contra i fins i tot havia afirmat que no es vacunaria per considerar-ho un acte en contra de la seva fe.

Nova Càtedra sobre la llibertat religiosa a Blanquerna

(Laura Mor –CR) El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció per a promoure i liderar un nou espai de recerca i divulgació a la Fundació Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Es tracta de la nova Càtedra sobre llibertat religiosa i de consciència.

Què aporten les religions a l’ecologia i a la pau?

(Justícia i Pau/CR) La Xarxa Intereligiosa per la Pau dedica la jornada d’aquest 2020 a parlar sobre ‘Ecologia, espiritualitat i pau’. Tindrà lloc en format virtual divendres 20 i dissabte 21 de novembre i servirà per aprofundir sobre la relació entre la justícia global, la natura i l’espiritualitat.

Religions en femení: l'agenda del Dia de la Dona

(CR) Alguna cosa es mou. L'agenda dels propers dies de març ve farcida d'actes proposats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les religions també preguen i reivindiquen una veu feminista. Algunes propostes del calendari valoren la seva aportació històrica, d'altres apel·len als drets fonamentals de participació, equitat i lideratge amb una mirada actual. Aquí en fem un breu recull.

10 expressions freqüents d'origen religiós: del lavabo a l''està que trina'

Laura Mor –CR  No ho descobrirem ara. El llenguatge que fem servir cada dia conté nombroses frases fetes i lèxic amb arrels cristianes. Però, en coneixem l'origen concret? N'hem triat deu de representatives, pel seu caràcter extensiu i popular. Curiosament, quasi la meitat remeten a la litúrgia de la consagració.

XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya: vint pel·lícules i un curtmetratge

(DGAR) La Direcció General d'Afers Religiosos, dependent del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, realitzarà la XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que tindrà lloc del 15 al 30 de novembre, amb un cartell de vint pel·lícules i el curtmetratge Mater Salvatoris, de Marc Barceló. En total hi ha previstes 69 projeccions en trenta sales repartides en dotze ciutats, ja que enguany s’hi han sumat els ajuntaments d’Olot, Manresa i Vilafranca del Penedès.

En marxa la formació en diversitat religiosa per a voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

(Direcció General d'Afers Religiosos) L’any 2018 Tarragona serà la seu, juntament amb quinze altres municipis, d’un esdeveniment esportiu que oferirà competicions de 33 disciplines, i en el qual els participants provinents de tots els països de la Mediterrània. L’entitat organitzadora, Fundació Tarragona 2017, vetlla per satisfer totes les necessitats dels participants, entre les quals també cal comptar la pràctica religiosa.

Hanan Ben Rhouma: “França és el laboratori del futur de la diversitat religiosa a Europa”

(Alba Sabaté –CR) El diàleg interreligiós és necessari per lluitar contra l’extremisme a Europa. Aquesta és una de les contundents tesis que va posar sobre la taula, aquest dilluns a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Hanan Ben Rhouma, editora del mitjà francès Saphir News. En l’acte “Youth as a tool for Religious Diversity Managing in Europe.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe