Vés al contingut

notícies relacionades

Griley: “Cal tornar a valorar el compromís de les religions amb el català”

(Laura Mor –CR) La feina de prevenció de conflictes i de diàleg constructiu porta associada una capa d’invisibilitat. No fa soroll i acostuma a tenir poca projecció. Però és imprescindible per a la cohesió social i té efectes tangibles a mig i llarg termini. Aquest és el marc de treball de la Direcció General d’Afers Religiosos, que des de fa un any encapçala la filòloga i lingüista Yvonne Griley.

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

La Fundació Pere Tarrés forma els monitors per prevenir el racisme

(Fundació Pere Tarrés) El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés organitza aquest divendres 8 de novembre al vespre l'acte “Mirem més enllà”, una jornada temàtica que té com a objectiu principal capacitar en qüestions com la prevenció del racisme als monitors i responsables dels 200 centres d’esplai federats.

Servera: “Els nens d'avui en dia conviuen en la diversitat i veuen que no se li ha de tenir por”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Laia Servera (Barcelona, 1980), llicenciada en comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull, treballa a l’informatiu infantil Info K de Televisió de Catalunya des dels inicis del programa, l’any 2001. Ara que també n’és la presentadora, parlem amb ella sobre la informació del fenomen religiós i què cal tenir en compte quan es dirigeix a nens i nenes.

En marxa la formació en diversitat religiosa per a voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

(Direcció General d'Afers Religiosos) L’any 2018 Tarragona serà la seu, juntament amb quinze altres municipis, d’un esdeveniment esportiu que oferirà competicions de 33 disciplines, i en el qual els participants provinents de tots els països de la Mediterrània. L’entitat organitzadora, Fundació Tarragona 2017, vetlla per satisfer totes les necessitats dels participants, entre les quals també cal comptar la pràctica religiosa.

Sortir: el primer repte de la catequesi

(Laura Mor –CR) “Personalitzar creativament itineraris catequètics”. Aquest és el repte que llancen les properes jornades interdiocesanes de responsables de catequesi. La formació tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona els dies 6 i 7 de juliol i s'ofereix en sintonia amb el magisteri del papa Francesc.

La Fundació Joan Maragall reivindica la intel·lectualitat catòlica del segle XX

(Fundació Joan Maragall) L’últim monogràfic de l’any 2016 de la revista Qüestions de Vida Cristiana vol oferir, tal com reflecteix la seva editorial, “una petita constel·lació d’homes i dones de pensament, compromesos amb el seu temps i que, nodrits per la fe cristiana, van ser testimonis vius d’una intel·lectualitat audaç i crítica”.

panoràmica

Veure la fe