Vés al contingut
Catalunya Religió

El Divendres Sant és habitualment en les celebracions de la Pasqua un dia de silenci. Es recorda Jesús en Creu, crucificat, que se sent abandonat per Déu. Seguim amb la celebració de la Pasqua des de casa i avui ens traslladem a la Pasqua de Raimat, organitzada pels Jesuïtes.

 

El jesuïta Alexis Bueno ens recorda que "avui és un dia en què la creu de Jesús ho domina tot". Un Divendres Sant el d'avui que és més actual que mai en moments "d'incertesa i patiment" a causa de la pandèmia de la Covid-19. Avui, afirma, "toca entrar contemplativament en aquest patiment". 

Des de la Pasqua des de casa dels Jesuïtes proposen que avui cadascú faci un Viacreu imaginari a casa, "anant a llocs on hi ha patiment avui", ja que avui, sigui com sigui, "es toca un gran misteri".

El misteri, explica Bueno, "d'un gran dolor", que Jesús no arregla per art de màgia sinó que "el carrega a l'esquena". També es toca el misteri de l'ocultament, "Deu avui sembla que no apareix, hi ha un gran silenci". I el tercer misteri "el d'un gran amor portat fins a l'extrem".

Des dels Jesuïtes proposen avui que cadascú demani "saber encarar el patiment com Jesús, que no mira a una altra banda", i sobretot "preguntar-se què has de fer avui davant el patiment i els crucificats d'avui en dia". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.