Vés al contingut

notícies relacionades

Divendres Sant. Santes Espines i fragments de la Vera Creu

(Joan Arimany –CR) Les relíquies que millor simbolitzen la Passió i mort de Jesús i que s’han venerat i veneren a Catalunya són les Santes Espines i la Vera Creu. Seguim així el cicle d’articles dedicat a aquests elements de devoció popular que parlen del Tridu Pasqual. Santes Espines “[...] i li posaren al cap una corona d'espines que havien trenat, i a la mà dreta una canya. S'agenollaven al seu davant i l'escarnien dient: ‘Salve, rei dels jueus!’” (Mt 27,29)

Planellas demana que els presos amb permisos facin el confinament a casa i crida a la solidaritat

(Jordi Llisterri-CR) Dues peticions de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, en l’ofici Divendres Sant a la Catedral de Tarragona. Que “es permeti a tots els presos i preses, que ja gaudeixen de permisos per sortir de la presó, que puguin passar el que resta de confinament a les seves llars amb la família”. I que “el govern, les entitats socials, i els homes i dones de bona voluntat, trobem els camins més idonis per exercir solidaritat”.

Art per viure el Divendres Sant

(Eloi Aran. CR) El que proposem per aquests dies del tridu pasqual és poder atansar-nos als misteris que celebra el cristianisme acompanyats per diverses obres d'art localitzades a Catalunya, tot intentant arribar a "admirar la seva santedat", tal com proposava sant Bernat. Per aquesta finalitat es presenten tres obres per cada dia, de diferents èpoques i localitzacions, que ens ajuden a tornar a fer present alguna de les escenes de la setmana santa.

Cinc lectures recomanades per Setmana Santa

(Claret) La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià. Es tracta d'un conjunt de celebracions que tenen lloc entre el divendres abans del diumenge de Rams i el diumenge de Pasqua o, ja en el terreny de les festes populars, el dilluns de Pasqua.

Qui és qui Divendres Sant?

(Eloi Aran –CR) Seguim el nostre 'Qui és qui' de Setmana Santa a través de 8 personatges de Divendres Sant. Hi trobem aquells que juguen les cartes decisives de la vida de Jesús, des de l'assassí reincident fins el centurió convers. Descarregueu-vos les il·lustracions, retalleu-les i jugueu a esbrinar 'Qui és qui Divendres Sant'.  Qui és qui Divendres Sant?

10 llibres de Setmana Santa

(Claret) Després de setmanes de preparació, els cristians es disposen a viure els misteris centrals de la seva fe. El mercat editorial ofereix una gran quantitat de publicacions per preparar aquesta celebració de la Setmana Santa. L’equip de la Llibreria Claret ha seleccionat alguns dels títols que millor poden ajudar a recórrer aquest camí final cap a la Pasqua.

Spotifaith list 1: Deu cançons per Divendres Sant

(Eloi Aran –CR) ‘Spotifaith’ prové de la contracció dels mots ‘Spotify’, un popular programa de reproducció musical en xarxa, i ‘faith’, que vol dir ‘fe’ en llengua anglesa. El propòsit d'aquest article és facilitar un llistat de deu cançons relacionades amb el Divendres de Setmana Santa. La llista inclou diferents autors i estils musicals que tracten, de forma explícita o no, la temàtica pròpia d'aquests dies –la mort, el perdó, la conversió, la confiança o la pregària entre d'altres–, i que s'acompanyen de textos complementaris.

panoràmica

Veure la fe