Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Les restriccions imposades per frenar la pandèmia de la Covid-19 han generat canvis familiars en els tradicionals àpats de Nadal. Moltes persones optaran per fer celebracions íntimes, amb aquells amb els qui conviu diàriament. També la comunitat de Sant'Egidio ha hagut de modificar el tradicional dinar de Nadal que ofereix a la basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona, i que aplega mil-dues-centes persones en una mateixa taula.

La pandèmia, però, no ha modificat el sentit d'aquesta acció. També enguany Sant'Egidio passarà el Nadal amb els pobres i fràgils, dels quals és amiga des de sempre. "La Covid-19 no impedeix que passem el Nadal amb les persones que més necessiten tenir algú al seu costat, ben al contrari, ens convida a fer que aquest Nadal sigui un esdeveniment més intents", afirmen.

Amb aquesta voluntat de seguir al costat dels seus amics, Sant'Egidio ha organitzat moments de repartiment de paquests d'aliments i de regals a tot Europa i a la resta de continents. A Barcelona s’estan distribuint més de 600 paquets d’aliments i regals a famílies i el dia de Nadal es distribuirà un dinar ambulant amb regals a més de 500 persones sense sostre. També es farà aquesta iniciativa a Manresa i Tarragona.

Profundament convençuts "que no ens salvem sols", expliquen, juntament amb molts voluntaris, sobretot joves, que s'han unit a la comunitat aquests mesos, també enguany volen ajudar moltes persones sense llar, molts ancians, i famílies que s'han empobrit amb la crisi. "Tota aquesta gent espera un senyal per renéixer junts".

El dia de Nadal a Barcelona, encara que no es farà el gran banquet a la Basílica de Sant Just i Pastor per les normes anticovid, des de la comunitat expliquen que "viurem una festa encara més intensa amb lliurament de regals i un àpat nadalenc especial, per endur, preparat amb material reciclable, per uns seixanta pobres".

"Serà un Nadal diferent, però amb els amics de sempre: ho diem a qui passa més problemes, a qui és pobre i està sol, a qui no té un sostre, a qui és ancià i sent el pes de l'aïllament, a tots els que, potser per primera vegada, s'han vist obligats a demanar ajuda perquè la crisi els ha fet caure en la pobresa". La lluita contra el virus, afirmen des de Sant'Egidio, l'han entès aquests mesos també amb la solidaritat. "Ens recorda que, tal com diu el papa Francesc, ens salvem només junts.

En aquesta línia de solidaritat, Sant'Egidio ha engegat aquest Nadal la campanya #nadalperatothom, demanant a la gent regalar a tots els més pobres i als fràgils la joia del Nadal: un àpat i un regal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.