Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 28/05/2021

(Cristianisme i Justícia) A partir del proper dilluns 31 de maig i durant la setmana vinent, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia vol visibilitzar alguns #ConflictesOblidats i publicarà al seu blog cinc articles dedicats al Iemen, Hondures, el Sàhara Occidental, la República Centreafricana i Myanmar. 

En el context d’un món on preval la immediatesa, conflictes com aquests s’obliden ràpidament i desapareixen del focus mediàtic. Si això ja era així, ara la covid-19 ha vingut a agreujar el patiment de la població civil d’aquests territoris, alhora que allunyava encara més de l’atenció dels mitjans, centrats en altres qüestions relacionades amb la gestió de la pandèmia.

És per això que Cristianisme i Justícia presenta avui la campanya #ConflictesOblidats que es portarà a terme entre el 31 de maig i el 4 de juny. Es publicaran al Blog CJ cinc articles extensos sobre cinc països immersos en conflictes de llarg recorregut que necessiten ser visibilitzats per no caure en l’oblit malgrat el silenci dels mitjans. 

Els autors són persones que en tenen un coneixement directe. Ismael Moreno Coto, jesuïta d'Hondures i defensor dels drets humans, director de Radio Progreso i del centre comunitari de drets humans ERIC, ens acostarà a la situació del seu país. 

Del Iemen en parlarà Pedro Moya, professor universitari, que ha estat parlamentari al Congrés dels Diputats i Secretari General d'Acció Exterior a la Junta d’Andalusia, entre d’altres. Les seves àrees de dedicació han estat especialment la Unió Europea, els països mediterranis, el Magrib i el Pròxim Orient. 

L’article sobre la República Centreafricana el signa Ferran Puig, que ha estat director de l'oficina d'Oxfam en aquest país. Per la seva banda, Albert Giralt, coordinador de la  Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, analitza la situació al Sàhara Occidental. L’article dedicat a Myanmar no està signat, per garantir la seguretat de l’autor. 

Tots els articles van acompanyats d’informació sobre projectes arrelats al territori i campanyes de denúncia de diverses entitats que treballen per eradicar el conflicte i les contínues violacions de drets humans. La campanya es tancarà amb la publicació d’un quadern de la Col·lecció Virtual que veurà la llum a finals del mes de juny i recollirà tot el material.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.