Vés al contingut
Catalunya Religió
pere-abat-00
Fotografia: Carola López (ACN).
Galeria d'imatges

ACN Montserrat ha celebrat aquest diumenge els 20 anys de la inauguració del cremallera, un transport que des que es va posar en marxa han utilitzat 10 milions d'usuaris. L'abat de Montserrat, Manel Gasch, durant l'acte de celebració de l'efemèride, l'ha definit com "una infraestructura d'èxit essencial", perquè fa que l'accés a l'abadia sigui més "còmode i ecològic". Per ell, és una de les "estructures d'acollida" de peregrins més importants. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat l'aposta del Govern pel transport públic i ha lloat que el cremallera fa "més accessible un punt icònic de Catalunya". A més, ha anunciat que treballen amb l'abadia per celebrar el mil·lenari del Monestir el 2025 per "promoure'l encara més".

Manel Gasch ha recordat que el monestir és un lloc de pelegrinatge "més que mil·lenari" i que la paraula "acollir" marca la història i la missió de Montserrat. Un objectiu, que, a parer seu, el cremallera també ha ajudat a aconseguir perquè "forma part de les estructures d'acolliment" de l'abadia. A més, segons ell, "ajuda a mantenir, fer créixer i millorar aquest lloc respectant el medi ambient.

Pere Aragonès ha destacat l'aportació de Montserrat al país en la preservació del coneixement i la promoció de la cultura

Sobre la celebració del mil·lenari, Aragonès ha destacat que permetrà valorar "tot el que ha aportat Montserrat a Catalunya al llarg de la seva història". Especialment, "en la preservació del coneixement i en la promoció de la nostra cultura i de la nostra llengua". A parer del president, "serà una oportunitat única" per "redescobrir tots aquests significats de Montserrat i per promoure una vegada més un espai, que com el país, té tot el futur al davant".

Mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn

El president català ha aprofitat l'acte de commemoració dels 20 anys del cremallera de Montserrat per lloar "la bona gestió" de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tot recordant que aquest transport públic permet que cada dia "milers de persones puguin visitar" la muntanya més emblemàtica del país. Un transport que promou una "mobilitat més sostenible i respectuosa amb l'entorn", ha afegit tot assegurant que és "una infraestructura importantíssima".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.