Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida. Jordi Curcó) EL bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha presidit aquest dimecres a la capella de las Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats d’Aitona, la Missa solemne de la festa de la seva fundadora Santa Teresa Jornet, nascuda en aquest poble del Baix Segre el 7 de gener de 1843.

Enguany i com a conseqüència de la pandèmia de la Còvid 19 i d’acord amb les restriccions sanitàries pel que fa a les residències d’ancians, la festa s’ha celebrat a porta tancada. Així ningú, a banda de les 7 religioses que conformen la comunitat de germanetes, el personal de la casa i els 85 ancians residents, tots amb mascaretes i respectant el distanciament; no ha pogut accedir a la capella on s’ha celebrat l’Eucaristia, en una residència que tot i celebrar la seva festa ha estat tancada a cal i canto.

Tot i això la Missa ha estat solemne com correspon a festa gran. El bisbe de Lleida ha concelebrat amb el rector del poble, Paul Fecheta, i en la seva homilia ha enaltit la virtut de la caritat que exerceixen les germanetes, destacant l’actualitat de l’obra d’aquesta santa lleidatana: “...i ho fem des d’Aitona, unint-nos amb totes les cases de les germanetes d’arreu del món que acullen i cuiden de tants i tants ancians sols”, ha dit el bisbe. Ha convidat també a mirar al futur amb esperança: “...la paraula avui és amor, fonament de la vida cristiana i que Teresa Jornet demanava a les seves germanetes. Un amor no de paraula, si no d’obra amb els germans i molt especialment amb els ancians, en aquets moments tant difícils”.

En la celebració s’ha pregat pel malalts afectats per la pandèmia, pels que han mort i per tots els que treballen per eradicar la malaltia. La Missa no ha tingut com a colofó la veneració de la relíquia de la Santa com s’acostuma a fer tots els anys i que les fidels besaven amb devoció. Així i per tal d’evitar qualsevol risc de contagi, el bisbe ha donat la benedicció als fidels des de l’altar amb la relíquia, que ha rebut per part d’aquests un aplaudiment de gratitud i simbòlica veneració.

L’actualitat de la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats fundada per Santa Teresa Jornet a la que el bisbe s’ha referit en la seva homilia és prou evident, si expliquem que avui està estesa a 19 països per 4 continents, amb 204 cases, de les quals 142 es troben disseminades per Espanya i d’aquestes una desena a Catalunya, entre elles la d’Aitona. Per atendre totes aquestes cases i als més de 22.000 ancians que en elles estan acollits, la Congregació compta actualment amb unes 2.000 religioses. A més a més 13 països, entre ells Espanya, l’han proclamada patrona de l’Ancianitat.