Vés al contingut

notícies relacionades

gent-gran

Els bisbes parlen de la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran

GIEC | En la proximitat de la festa el dia 26 de juliol dels sants Joaquim i Anna, pares de la Verge Maria i avis de l’Infant Jesús, l’Església celebra el proper diumenge la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, amb el lema «Encara donaran fruit a la vellesa

Sant’Egidio aposta per un nou model d’atenció a la gent gran

(Roger Vilaclara –CR) “Les residències no són els millors llocs per cuidar els avis”. Ho diu la Comunitat de Sant’Egidio que aquesta setmana ha presentat noves propostes per impulsar un canvi en el model d’atenció i cura dels ancians. Volen aconseguir que la gent gran passi els darrers anys de la seva vida a casa. En la roda de premsa convocada aquest dimecres, la comunitat ha explicat que ha fet arribar la proposta a tots els grups parlamentaris demanant que es creï una comissió al Parlament de Catalunya que treballi aquest nou model.

Celebració de Santa Teresa Jornet a porta tancada

(Bisbat de Lleida. Jordi Curcó) EL bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha presidit aquest dimecres a la capella de las Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats d’Aitona, la Missa solemne de la festa de la seva fundadora Santa Teresa Jornet, nascuda en aquest poble del Baix Segre el 7 de gener de 1843.

Crida internacional de Sant’Egidio: “Sense ancians no hi ha futur”

(CR) “Sense ancians no hi ha futur. Crida per a re-humanitzar les nostres societats. No a una sanitat selectiva”. Aquest és la crida del manifest internacional que ha promogut la Comunitat de Sant’Egidio després que la Covid-19 posés en evidència com “els ancians estan en perill a molts països europeus” i que “les dramàtiques xifres de morts en residències fan estremir”.

Veure la fe