Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 9/04/2021

(Justícia i Pau/CR) Arcadi Oliveres ha estat acomiadat per la seva família i amics més propers en la intimitat. L’església del Convent dels Caputxins de Sarrià ha acollit aquest divendres la celebració, amb un format reduït a causa de les restriccions sanitàries.

Són moltes les persones que volen acomiadar-se d’Arcadi Oliveres, i és per això que diverses comissions de Justícia i Pau, i altres persones properes a l’economista, han organitzat fins a una desena de celebracions en el seu record que tindran lloc a Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Sabadell, Mataró, Terrassa, Manresa, La Selva del Camp i Cervera.

Cal recordar que l’accés a les esglésies té un aforament limitat al 30%, i que per participar en qualsevol d'aquestes celebracions és obligatori l'ús de mascareta i tenir en compte el confiament comarcal.

Detallem els actes en memòria d'Arcadi Oliveres previstos:

Divendres 9 d'abril

  • Tarragona, Parròquia de Sant Joan, 12 h
  • La Selva del Camp, Parròquia de Sant Andreu, 12 h
  • Badalona, Parròquia de Sant Josep, 11 h (Eucaristia)

Dissabte 10 d'abril

  • Girona, Monestir de Sant Daniel, 19 h (Pregària de Vespres)

Divendres 16 d'abril

  • Mataró, Parròquia de Sant Josep, 19.30 h
  • Sabadell, Parròquia de la Puríssima, 19.00 h

En els pròxims dies tindran lloc també altres celebracions o actes de comiat a Terrassa, Lleida, Cervera i Manresa.

Arcadi Oliveres va ser membre actiu de Justícia i Pau des de 1981 i en va exercir la presidència durant 13 anys. Entre la seva militància social i política destaca el seu compromís amb la justícia social i la pau. Amb una prolífica vida pública, Oliveras ha denunciat al llarg de la seva vida el deute extern dels països més pobres, les injustes relacions econòmiques entre Nord i Sud, la guerra, el militarisme, la recerca militar i la despesa militar. El seu llegat deixa un clam en l’exigència d’incrementar l’ajut al desenvolupament, en favor del desarmament, del reconeixement de l’objecció de consciència al servei militar i a la despesa militar, en favor de la promoció del consum responsable, la banca ètica i les formes d’economia solidària, entre d'altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.