Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor CR/Girona) Més de mil dues-centes persones vinculades a les Càritas parroquials de tot Catalunya s'han trobat aquest cap de setmana a Girona en unes jornades formatives de caràcter excepcional. Segons la presidenta d'aquesta entitat, Carme Borbonès, la intenció d'aquesta “formació en profunditat” passa perquè l'acció dels col·laboradors i voluntaris de Càritas es faci “amb més cura, amb més professionalitat, amb més intencionalitat i amb més proximitat, des del rigor que mereix la dignitat de la persona”.

En aquest marc, CatalunyaReligió.cat ha entrevistat també el director de Càritas Girona, Ramon Barnera, en tant que amfitrió de les jornades. Barnera considera que la quantitat de persones congregades són l'exponencial de la feina diària i també de l'esforç per donar la resposta adequada a les noves necessitats que presenta la nostra societat.

És la primera vegada que se celebren unes jornades d'aquest abast en molts anys. Enguany, el Palau de Congressos de la ciutat de Girona ha acollit tallers temàtics, ponències, exposicions simultànies de projectes que les Càritas d'arreu de Catalunya estan duent a terme. També hi ha hagut espais de pregària i, a la catedral de Girona, els assistents hi han celebrat l'eucaristia dissabte al migdia.

La trobada va néixer a iniciativa de Càritas Diocesana de Girona, que volia convocar les parroquials catalanes en motiu dels actes commemoratius del seu cinquantè aniversari. I el que en principi havia de ser un acte amb uns tres-cents convocats, s'ha acabat dibuixant com un esdeveniment molt ampli i significatiu, mostra de la vitalitat d'aquest servei eclesial en xarxa que atén els més desafavorits.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.