Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(GIEC) Quina és la situació actual en els diversos territoris on s'estén la sol·licitud pastoral del Patriarcat Llatí de Jerusalem format per Israel, Palestina, Jordània i Xipre? El patriarca llatí de Jerusalem Pierbattista Pizzaballa ha fet una detallada explicació en la reunió de la Coordinadora de bisbes en favor dels cristians de Terra Santa. Una reunió en què hi participa des de fa anys l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en representació de la Conferència Episcopal Espanyola. La reunió ha tingut lloc aquest 17 de gener i ha estat telemàtica a causa de les restriccions per viatjar a Israel. També hi ha participat José Gabriel Vera, director de l'Oficina d'Informació de la Conferència Episcopal Espanyola. 

A més de la situació del territori, Pizzaballa ha detallat al llarg d'una hora les accions pastorals del Patriarcat Llatí de Jerusalem i el compromís per la pau en les seves terres. També ha explicat els continguts del comunicat que el mes de desembre van fer públic els Ordinaris de Terra Santa, on el patriarca llatí participa. En aquest comunicat es denunciava l'agressivitat contra els cristians i la dura situació en què han de viure, especialment a Gaza i a Jerusalem Est. 

Així mateix, la religiosa de les Franciscanes Missioneres de la Maternitat Divina i actual directora executiva de Càritas Jerusalem, Bridge Tighe, ha denunciat la "penosa situació" que viuen els cristians i els ciutadans en general de Terra Santa. Ha explicat que, durant els dos darrers anys de pandèmia, les necessitats i les situacions de violència s'han agreujat. El religiós prevere del Verb Encarnat i rector de la parròquia de la Sagrada Família de la Franja de Gaza, Gabriel Romanelli, ha explicat les dificultats viscudes i les agressions sofertes en aquests anys de pandèmia. També s'ha referit al treball pastoral més quotidià de la petita comunitat cristiana de Gaza, "tan fortament testimonial". 

El bisbe de Clifton, representant de la Conferència de bisbes d'Anglaterra i Gal·les i responsable de la Coordinadora de Terra Santa, Declan Lang, ha obert i ha moderat un torn de preguntes dels assistents. Amb una pregària ha tancat la sessió. 

La Coordinadora ha traslladat les dates del seu pelegrinatge de pregària, de missió de pau i de suport als cristians de Terra Santa per als dies 21 al 26 de maig de 2022, amb l'esperança que es podrà viatjar a Israel i es podrà fer la trobada de forma presencial.