Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ajuntament de Breda) El cap de setmana de l'11 i 12 de maig Breda celebra la 4a edició de la Fira del Monestir, un esdeveniment que va néixer l’any 2016 amb la intenció de posar en relleu el patrimoni bredenc, especialment l’antic Monestir de Sant Salvador.

La fira combinarà aspectes de la vida monacal amb altres atraccions com la divulgació del patrimoni bredenc amb visites guiades a l’antic Monestir de Sant Salvador i a la renovada plaça del Claustre. També hi haurà un mercat artesà amb productes alimentaris i manufacturats tals com formatges naturals, joguines de fusta, embotits, treballs de cuir, ceràmica, cristall, dolços i pastes medievals, sabons naturals, esmalts, icones, perfums i molts altres.

Prèviament a l'inici de la fira, des del dissabte 4 de maig i fins diumenge 29 del mateix mes, el Centre Cultural Els Forns acollirà l’exposició “Montalegre. Sis segles de silenci cartoixà”. La mostra és un treball del fotògraf Oriol Casanovas, que va tenir accés a la cartoixa de Montalegre, un monestir de clausura del municipi de Tiana. 

L’exposició recull en imatges els 600 anys d’història de la Cartoixa de Montalegre, una de les poques que queden actives al món. El dissabte 11 de maig a les 11 hores, en el marc de la Fira del Monestir, el fotògraf i autor de les imatges Oriol Casanovas oferirà una visita guiada a l’exposició.