Vés al contingut

(segueix l'article anterior) El 28 de juny, ben d’hora al matí ens vam trobar a l’estació de Fabra i Puig els joves vinguts de les parròquies de Mare de Déu de la Llum de l’Hospitalet de Llobregat; Sant Pacià, Mare de Déu del Carmel, Sta. Eulàlia de Vilapicina, St. Joan de Mata i St. Andreu del Palomar de Barcelona; Mare de Déu de la Salut de Badalona; Sta. Maria de Premià de Mar; St. Joan de Vilassar de Mar ; Maria Auxiliadora de Mataró; i les parròquies de l’Arxiprestat de Sta. Coloma de Gramanet.

I aquesta ha estat precisament una de les riqueses dels Campaments: la diversitat d’adolescents i joves participants, amb una forta presència de nois i noies de la darrera immigració, ben integrats amb joves de tradició més catalana. Un fidel reflexe del que és la nostra Església diocesana avui.
El Campament s’iniciava amb una presentació personal de cadascú i, seguint l’estil del programa de TV3 “APM”, amb una presentació de fragments de vídeo de les darreres activitats viscudes al Moviment i les preguntes que ens hi havíem anat formulant, tot en clau d’humor.
De seguida el bon caliu i la confiança entre ells va permetre entrar de ple en el contingut dels dies de convivència. A través de jocs, cinefòrum, tallers de formació, Estudi d’Evangeli, espai personal per a la pregària enmig de la natura, i moments per compartir en petit grup .. els joves van poder anar cercant les respostes a les preguntes claus de la seva vida. Tots, noi i noies, iniciadors que anaven prenent noves responsabilitats, consiliaris , anàvem creixent en l’amistat i en la certesa que havia valgut la pena venir aquells quatre dies al Brull.

Queden moltes preguntes a les quals trobar resposta, en la vida personal de cada noi i noia, i en la nostra pastoral juvenil , que s’esforça per trobar camins per desvetllar en els joves d’avui la mateixa pregunta que Jesús va fer als seus deixebles: “I vosaltres, qui dieu que sóc jo?”
Hi ha una resposta que és clara: que Jesús continua tenint paraules de vida per a cadascú, per als joves d’avui que es fan preguntes. En aquests Campaments han pogut descobrir-se a ells mateixos; descobrir l’altre que ve de cultures i tradicions diferents, però que comparteixen una mateixa fe; descobrir testimonis que val la pena seguir; i descobrir un espai d’Església jove que vol encarnar l’Evangeli en la vida del jove d’avui, amb el seu llenguatge.

“Ara és el moment de començar a ser valents ... “ cantàvem plegats en acabar l’Eucaristia el diumenge. Una cançó escrita i composada pels mateixos joves, que potser ens està dient a tots que hi ha nois i noies que tenen ganes de fer camí junts i construir plegats, i que necessiten plataformes per a fer-ho.
Certament els caldrà ser valents, i ho són. També caldrà que animadors, consiliaris i responsables de la pastoral juvenil de les parròquies i de la diòcesi siguem valents i ens atrevim a apostar per ells i amb ells. Potser ara és el moment ... El Moviment Cristià de Joves – Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians (MCJ – MUEC) voldria ser una eina, des de les parròquies, i juntament amb els altres moviments d’Acció Catòlica i moviments d’implantació diocesana.

APM, Alguna Pregunta Més? ... podeu contactar amb nosaltres al web del Moviment: www.mcjbcn.com ; o seguir-nos al Facebook: http://www.facebook.com/mcjbcn .

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.