Vés al contingut
El passat dimarts va tenir lloc la dedicació del temple i la consagració de l'altar major, coincidint amb la festa del Quadre de Santa Rosalia, patrona de la vila, de Sant Pere Apòstol de Torredembarra (llegir nota de premsa de l’Arquebisbat de Tarragona aquí i CatalunyaReligió aquí). Va ser una festa solemne, molt participada i plena de joia en un poble que malauradament ha estat notícia darrerament per casos de corrupció. L’Equip del despatx de T113 (Giacalone, Viladot, Aran i Panadés) ens vam situar en un lateral del creuer, amb vistes directes a la restaurada Capella del Santíssim, amb el rerefons del quadre de Sta. Rosalia, i el nou presbiteri ben ple. Obres de les quals ja vaig parlar aquí.
A part de saludar vells companys d’estudis (Mn. Simó Gras i Mn. Magí Megias) va ser una ocasió per fer balanç d’un curs marcat per tres inauguracions que, ben segur, marcaran la vida de l’Arquebisbat de Tarragona: la reforma del temple parroquial de Sant Joan Baptista de Reus, la reforma de laCasa de la Parròquia de Riudoms i la recent restauració de Sant Pere Apòstol de Torredembarra.

Crec que aquestes tres intervencions són un signe de renovació evangèlica tant en els seus espais celebratius com diaris. En tots tres casos, les reformes han propiciat una empenta i obertura pastoral a les seves comunitats en relació amb les seves ciutats. S’ha vist la oportunitat de les reformes com quelcom més que “donar una capa de pintura i posar uns mobles”. Reformar aquestes espais és prendre’s seriosament la gestió del patrimoni de l’església per allò que és la seva finalitat i no deixar-lo malmetre’l. Esperem que en el futur es pugui seguir exercint aquesta empenta perquè, entre d’altres raons, no hi ha millor formació per a un despatx dedicat a l’arquitectura religiosa que poder entomar nous encàrrecs i reptes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.