Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR) El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha estat escollit nou secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense. Gordo pren el relleu de l’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives que ha estat el secretari general durant 24 anys. El secretari general forma part amb el president i el vicepresident de la comissió permanent de l'organisme que agrupa tots els bisbes de Catalunya. El president és sempre l’arquebisbe de Tarragona, actualment Joan Planellas, i el vicepresident el de Barcelona, actualment el cardenal Joan Josep Omella. El secretari s’escull per consens entre tots els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense.

L’elecció s’ha fet en el reunió que han celebrat els bisbes de Catalunya aquest dimarts.

Sergi Gordo (Barcelona. 1967) és un dels bisbes catalans més joves i va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona el 2017. Va ser secretari general i canceller de l’arxidiòcesi de Barcelona durant tot el mandat del cardenal Lluís Martínez Sistach. Té per tant una àmplia experiència i coneixent de la gestió i de la vida diocesana. Format al seminari de Barcelona, és llicenciat en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, on també ha estat professor. També ha estat vicari parroquial a Vilafranca del Penedès, formador del Seminari Menor, i és consiliari de grups d’Acció Catòlica.

Joan-Enric Vives, va ser escollit secretari general el 1997 quan també era bisbe auxiliar de Barcelona. Després va continuar amb aquesta responsabilitat quan el 2001 va ser nomenat bisbe a Urgell. Vives va substituir en aquest càrrec a Lluís Martínez Sistach, que havia estat sots-secretari de la Conferència Espiscopal des del 1971 i posteriorment secretari quan va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona el 1987.