Vés al contingut
Catalunya Religió
cadena-pregaria-vocacions

Per saber-ne més

anna guimerà –CR Trenta dies de pregària ininterrompuda. És el repte que es marquen les Delegacions Vocacionals per la Cadena de Pregària que s'organitza cada novembre. Aquest any, sota el lema ‘Aixeca’t i sigues testimoni!’, les diòcesis catalanes volen implicar els joves i ajudar a redescobrir les vocacions de cadascú.

El delegat de pastoral vocacional del bisbat de Girona, Joan Soler, explica que la proposta vol recuperar “la força i il·lusió cristiana”. Les delegacions vocacionals també busquen implicar els joves en la cadena de pregària d’enguany. Per aquest motiu, el lema recorda les paraules del papa Francesc durant la Jornada Mundial de la Joventut de l’any passat. “En totes les vocacions hem d’ajudar als joves a redescobrir el seu projecte de vida, els hem d’orientar perquè ells trobin el motiu de la seva pregària”, diu Soler.

A més dels joves, la Cadena de Pregària per les vocacions està orientada a comunitats, parròquies, moviments i tota mena de gent que vulguin posar “Déu al centre”. El delegat de pastoral vocacional de Girona ha parlat de la importància de la participació de qualsevol persona: “No podem tenir una església viva, si no tenim vocacions vives”. En aquesta mateixa línia, fa una crida a les persones més actives de les comunitats perquè encoratgin als altres: “Hem de ser aquell llevat que puja la massa; hem de ser cristians actius, hem de ser testimonis”.

Posar al centre de l’activitat pastoral les vocacions

En la seva 17a edició, la Cadena de Pregària segueix la mateixa organització que en el seu inici: cada bisbat té tres dies de pregària assignats. Aquests dies no són aleatoris, Soler explica que els dies van de deu en deu, per tal de facilitar que la gent ho recordi millor. Per ajudar en el moment de pregària, les delegacions han creat un fulletó amb textos i testimonis que es pot trobar a la web de la Cadena de Pregària.

Aquesta iniciativa, activa des del 2005, va néixer amb l’objectiu de posar al centre de l’activitat pastoral les vocacions. Una tasca que van iniciar els delegats de vocacions dels bisbats catalans, que en aquell moment tenien com a bisbe responsable l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.