Vés al contingut
Catalunya Religió
pessebre-napolita-bcn
Fotografia: Jl FilpoC sota llicència C.C. 4.0.

ACN L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que la capital catalana recuperarà el pessebre tradicional a la plaça Sant Jaume. Ho ha explicat en la roda de premsa d'aquest dijous que ha servit per presentar la campanya de Nadal de l'ajuntament per enguany. 

Aquest any el pessebre de la plaça Sant Jaume recupera el seu format tradicional després de les anteriors propostes rupturistes. Coincidint amb la celebració del 800 aniversari del primer pessebre que va fer sant Francesc d'Assís, Jaume Colloboni ha explicat que homenatjarà l'estil tradicional napolità i que tindrà un naixement "100% barceloní". La instal·lació també anirà acompanyada d’una proposta gràfica que servirà per explicar la història dels pessebres. 

El muntatge i el disseny del pessebre anirà a càrrec de l’escenògraf Ignasi Cristià, que ja ha fet muntatges similars a ciutats com, per exemple, Valladolid. Es podrà visitar de l’1 de desembre al 5 de gener.

Barcelona, compromesa amb l'acollida des que fugen d'un conflicte bèl·lic

El socialista ha reivindicat la festa de Nadal com una celebració de convivència i retrobament i ha assegurat que enguany es “recupera la forma barcelonina de fer Nadal” desplegant totes les potencialitats que té Barcelona i els valors que representa com la diversitat, el respecte i el civisme. “Serà un Nadal 100% barceloní, únic i que amb el lema ‘Ara ve Nadal, ara ve Barcelona’ vol invitar a viure i redescobrir la ciutat sota les llums de Nadal”, ha explicat.

En aquest sentit, ha considerat que el missatge de pau i diàleg ha d’estar molt present en aquestes festes perquè és el que moltes persones esperen: “Barcelona és una ciutat de trobada que es rebel·la davant la guerra i es compromet amb l’acollida dels que fugen d’un conflicte bèl·lic”, ha indicat l’alcalde que ha reivindicat un alto el foc a l’Orient Mitjà i que s’obrin corredors humanitaris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.