Vés al contingut
Catalunya Religió
montserrat-gene-commemoracio
Fotografia: Canva.

CR El govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat aquest dimarts commemorar el mil·lenari de la fundació del monestir de Montserrat durant l'any 2025. La celebració dels mil anys d'història ininterrompuda de l'abadia arrencarà el 7 i 8 de setembre i acabarà el 8 de desembre de 2025. 

Entre els esdeveniments i personalitats que seran objecte de commemoració per part de la Generalitat de Catalunya el pròxim any 2025 hi ha el monestir de Montserrat. L'objectiu d'aquestes commemoracions és, segons el mateix Govern, posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’aquests esdeveniments que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans i catalanes.

Aquesta proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i les personalitats que ha de commemorar la Generalitat.

Una celebració dedicada a la perseverança i l'estabilitat

En aquest sentit, la celebració del mil·lenari de Montserrat s'allargarà 15 mesos i comptarà amb activitats religioses, culturals i socials, entre els quals hi haurà una trobada amb més d'un centenar d'abats i monjos de tot el món. L'abat de Montserrat, Manel Gasch, va afirmar aquest abril durant la presentació de la festivitat que esperen continuar sent una "casa segura per a la llengua, l'estudi, la conservació patrimonial i la cooperació empresarial i institucional". Gasch també va destacar els valors de la "perseverança" i "estabilitat" de la comunitat benedictina.

L'abadia ha convidat al papa Francesc a la celebració, però encara no saben si hi assistirà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.