Vés al contingut
Catalunya Religió
EntremesosPessebre15desembre
Fotografia: Caputxins.

Caputxins Dins del seu cicle d'activitats de Nadal, la Casa dels Entremesos ha acollit aquest dijous la presentació del llibre Entrem dins del pessebre, del caputxí fra Valentí Serra. En la seva intervenció, Serra ha reivindicat la construcció del pessebre posant en relleu l'alt simbolisme de les seves figures.

L'acte, que coincideix amb la Fira de Santa Llúcia que se celebra a la plaça de la Catedral de Barcelona, ha comptat amb els comentaris del professor de l'Escola Massana i expert en l'art pessebrístic Josep Mañà. Sobre el llibre, Mañà ha dit que "esdevindrà un punt de referència obligat per les novadores aportacions que ofereix". Unes aportacions que fa entorn del "fascinant món del pessebre". També ha destacat el "dinamisme" que suscita el fet, no només de "fer el pessebre", sinó "d'entrar dins del pessebre".

“EL PESSEBRE CASOLÀ HA PASSAT A FORMAR PART DE LA TRADICIÓ ESPIRITUAL DE CATALUNYA I LA SEVA IDENTITAT”

Els assistents a l'acte han ocupat tot l'aforament de la sala. Un fet que "no és d'estranyar", segons Valentí Serra. I és que "el pessebre casolà ha passat a formar part de la tradició espiritual del nostre poble i de la seva identitat", diu. Entre els assistents hi ha estat Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera i editor del llibre; Ramon Albornà, president de la Federació Catalana de Pessebristes; i fra Eduard Rey, provincial dels caputxins, acompanyat de fra Josep Anand, en representació dels frares caputxins.

El president de l’Associació de les Festes de la Plaça Nova, Xavier Cordomí, ha presentat l'acte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.