Vés al contingut
Catalunya Religió
vaga de fam
Galeria d'imatges

Glòria Barrete -CR Després de quinze dies de vaga de fam per demanar la Pau a Palestina i exigir l’aturada de la venda d’armes a Israel, els tres vaguistes i activistes han finalitzat la seva acció. No el seu activisme ni la seva causa, que continua d’altres maneres. Han finalitzat la vaga de fam aquest divendres al matí a l’església de Migra Studium dels jesuïtes, allà on la van iniciar i on han estat convivint aquests dies.

“Pleguem perquè arribem on podíem arribar sense fer bestieses”, ha afirmat Gabriela Serra, una de les vaguistes. Palestina ja té prou màrtirs, ha reconegut, “no cal sumar-li tres catalans més”. Reconeixen, però, que la vaga no l’aturen perquè no aguantin més, sinó perquè els objectius marcats s’han assolit, “i la flama i l’espurna s’ha encès”. Ara demanen un esforç personal i col·lectiu perquè “cadascú s’activi, en la mesura de les seves possibilitats”. Cal fer coses, han recordat, “i no sempre han de ser grans i multitudinàries”.

Uns quinze dies de vaga que ha tingut diverses reaccions, personals i col·lectives. Martí Olivella, un dels vaguistes, ha desglossat com han registrat el seu suport unes quatre-centes persones, i unes dues-centes entitats i col·lectius d’àmbit divers. També s’han enviat un miler de cartes al Ministre espanyol de Defensa, “una forma de canalitzar la nostra acció”, han assegurat.

També han aconseguit que el Fons Català per al Desenvolupament redacti una moció sobre la causa que s’ha enviat a tots els municipis catalans per ser votada. Han registrat una cinquantena d’aparicions en mitjans de comunicació, i els han visitat representants i membres de tots els partits polítics que podien venir.

“Avui acabem la vaga, però no acabem la campanya ni els seus objectius”, han afirmat. La campanya a favor de la pau a Palestina continua, amb petites accions diverses, com la vaga que s’inicia demà a la capella dels jesuïtes a Manresa, la manifestació de suport al poble Palestí que tindrà lloc a Madrid, o la creació d’un grup de whatsapp per fer dejunis rotatoris.

Van iniciar la vaga de fam, expliquen, per canalitzar diverses coses. “Una, per canalitzar la desesperació que ens creaven les mentides; una altra, per canalitzar el cansament per dècades d’ocupació a Palestina; i també perquè volíem trencar amb la impotència que ens feia veure’ns esclaus del sistema”. Calia trencar amb la complicitat del silenci, de no aixecar la veu, asseguren, i volien passar de l’empatia a l’acció. “Volíem deixar de parlar de números i veure el què són, persones, noms. Ens hem acostumat a posar números i no noms a les coses. Calia arriscar i perdre per poder guanyar”, han explicat.

Una acció de dejuni que l’han realitzat a la comunitat dels jesuïtes de Migra Studium. Pep Mària, jesuïta de la comunitat, ha explicat que “a Palestina la situació segueix sent horrible”. Ha volgut, però, agrair l’acció dels tres activistes i el seu temps a la comunitat. “Agraïm el temps de comunitat amb vosaltres. No ens heu importunat i en canvi en heu il·lustrat i animat. Heu estat una gran llum per a la comunitat. Ens heu recordat que es pot alimentar l’esperança quan hi ha dolor i foscor. La vaga acaba aquí, però no acaba la nostra llarga amistat”.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.