Vés al contingut

notícies relacionades

Continuen la majoria de pelegrinatges catalans a Terra Santa malgrat la guerra

ROGER VILACLARA –CR | Set grups de pelegrins de tot l'Estat s'han enlairat ja aquest dilluns cap a Terra Santa, malgrat l'esclat del conflicte aquest dissabte entre Israel i Palestina. Hem pogut parlar amb la Comissaria de Terra Santa a Barcelona per confirmar que els pelegrinatges fins a Terra Santa no s'han cancel·lat i que les aerolínies preveuen recuperar la normalitat del trànsit aeri a partir del 12 d'octubre. 
jerusalem-terra-santa

Els Patriarques i Responsables de les Esglésies de Jerusalem s'uneixen en la crida per la pau

CR | Amb l'esclat del conflicte entre Israel i Palestina aquest dissabte, la unió de Patriarques i Responsables de les Esglésies de Jerusalem ha fet un comunicat per condemnar "inequívocament" qualsevol acte bèl·lic dirigit a civils, independentment de la seva nacionalitat, ètnia o fe. "Ens unim per aixecar la nostra veu en unitat, fent ressò del missatge diví de pau i amor per a tota la humanitat", diu l'escrit. 
angelus-papa

Papa Francesc: “La guerra entre Israel i Palestina és una derrota”

VATICAN NEWS | En acabar l'Àngelus d'aquest diumenge, el Papa ha dedicat unes paraules explícites al conflicte entre Israel i Palestina que aquest dissabte ha esclatat a Gaza. "La guerra a Israel i Palestina és una derrota perquè tota guerra és una derrota", ha sentenciat.

Justícia i Pau: "A Palestina està en joc la dignitat i la realitat d'un poble"

(Justícia i Pau) "La mateixa terra que va veure néixer el cristianisme està, avui, trencada pel patiment dels seus fills i filles". El president de Justícia i Pau Barcelona, Eudald Vendrell, ha començat així l'acte de presentació del documental 'El patriarca del poble' que narra les reflexions de Michel Sabbah, patriarca llatí emèrit de Jerusalem.

"No podem servir a Déu i a l'opressió del poble palestí"

(CR) Justícia i Pau reclama el final de l’opressió del poble palestí. Amb l’entrada del nou executiu israelià s’ha donat llum verda a l’annexió d’un terç de l’ocupada Cisjordània, inclosa la Vall del Jordà. Davant del que consideren un “Estat d’apartheid”, Justícia i Pau s’ha adherit al manifest signat per Kairós Palestina i Kairós Global per la Justícia en el que denuncien la negació sistemàtica de drets del poble palestí i criden a les comunitats cristianes a solidaritzar-s’hi.

panoràmica

Veure la fe