Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau: "A Palestina està en joc la dignitat i la realitat d'un poble"

(Justícia i Pau) "La mateixa terra que va veure néixer el cristianisme està, avui, trencada pel patiment dels seus fills i filles". El president de Justícia i Pau Barcelona, Eudald Vendrell, ha començat així l'acte de presentació del documental 'El patriarca del poble' que narra les reflexions de Michel Sabbah, patriarca llatí emèrit de Jerusalem.

"No podem servir a Déu i a l'opressió del poble palestí"

(CR) Justícia i Pau reclama el final de l’opressió del poble palestí. Amb l’entrada del nou executiu israelià s’ha donat llum verda a l’annexió d’un terç de l’ocupada Cisjordània, inclosa la Vall del Jordà. Davant del que consideren un “Estat d’apartheid”, Justícia i Pau s’ha adherit al manifest signat per Kairós Palestina i Kairós Global per la Justícia en el que denuncien la negació sistemàtica de drets del poble palestí i criden a les comunitats cristianes a solidaritzar-s’hi.

Preocupació dels bisbes per la “discriminació” dels cristians a Terra Santa

La Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l'Església a Terra Santa, de qual en forma part l’arquebisbe Joan-Enric Vives, ha publicat el document final de seva visita anual a Terra Santa. Arran de la visita que han finalitzat aquest dijous denuncien que la nova la Llei de l'Estat-Nació a Israel crea una "base constitucional i legal per a la discriminació" contra les minories. I donen suport “als cristians d'Israel i a tots els que desafien la discriminació, en suport de la seva crida a protegir el pluralisme del país”.

Càritas Girona es mobilitza a favor de les víctimes de Gaza

(Càritas Girona) En resposta a la crisi humanitària que s'està generant a la franja de Gaza, a Palestina, Càritas Diocesana de Girona fa una crida d’emergència per ajudar a Càritas Jerusalem a atendre els centenars de milers de persones afectades pel conflicte.

Francesc porta el coratge de la pau a Terra Santa

(CR) “Per al bé de tots, ja ha arribat l’hora d’acabar amb aquesta situació cada vegada més inacceptable”. És un dels missatges del papa Francesc a l’arribada Betlem, una demanda de pau que ha marcat la primera part del viatge a Terra Santa en terres jordanes i palestines. Paraules del papa per demanar que tothom s’impliqui amb el “coratge de la pau” i la “creativitat al servei del bé”.

panoràmica

Veure la fe