Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 12/08/2016

(CR/ Observatori Blanquerna) Barba llarga, túnica de color taronja, viu en un ashram i es fa dir Swami Shilananda. Tot i semblar un indi és d'origen català, jesuïta i missioner a l'Índia des de fa més de seixanta anys. És en Pere Julià, nascut a Gelida, on va ser testimoni dels estralls de la Guerra Civil espanyola a la seva terra natal. Va ingressar a la Companyia de Jesús el 1945 i va arribar a l'Índia amb tan sols 23 anys, i allà s'hi ha quedat.

Després d'alguns anys a Nashik, el 1962 va adoptar el vestit d'un sanniasi, un asceta, la persona de les castes superiors que renuncia a la vida material, i va començar a viure fora de la comunitat jesuïta en un espai llogat a Panchavati a la vora del Godavari.

Després de 14 anys a Panchavati, el 1987 es va traslladar als afores de Sinnar, a uns 20 km de Nashik, on va comprar una parcel·la d'un acre de terreny amb l'ajuda d'amics i va construir una petita església amb l'estil dels temples hindús de la zona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.