Vés al contingut

notícies relacionades

El coronavirus ofega als més vulnerables a l'Índia

(Mans Unides) Setmanes després de les primeres alertes, l'Índia segueix completament desbordada per la segona onada de coronavirus. Segons els últims informes, el número de contagiats ascendeix a gairebé 26 milions i els morts superen els 4.000 cada dia.

44 CooperantsCaixa dediquen les seves vacances a projectes internacionals

(Obra Social ‘La Caixa’) Si la cooperació internacional no tanca per vacances, encara menys ho farà per la COVID-19. Al contrari, 44 CooperantsCaixa saben que ara és quan és més important, i davant la impossibilitat de viatjar als seus països de destinació, duran a terme els seus projectes en remot.

Els claretians construiran un nou espai educatiu pels "dalits" a l’Índia

(Enllaç Solidari) Amb motiu del Mes Missioner Extraordinari que se celebra aquest octubre, Enllaç Solidari ha llançat el seu projecte de cooperació per al curs 2019-2020. Es tracta de la col·laboració amb els Missioners Claretians de Chennai, a l’Índia, per a la construcció d’una sala polivalent per fer-hi activitats educatives adreçades especialment als Dalits, la casta més baixa i marginada de l’Índia.

La vocació del claretià Shinto Thomas: gent normal que fa coses extraordinàries

(Claretians) Des d’aquest curs, les parròquies del Cor de Maria i de Sant Tomàs d’Aquino de Barcelona tenen un nou rector. Es tracta del claretià Shinto Thomas. Té 37 anys i és nascut a Maryland, un petit poble de l’estat de Kerala, a l’Índia. Va arribar a Catalunya el 2004 i afronta el repte com a rector amb la confiança de saber-se ben acompanyat.

Mor Federic Sopeña, jesuïta català missioner a l'Índia

(Jesuïtes) Aquest dimecres ha mort a Mumbai, a l'Índia, el jesuïta català Federic Sopeña. Nascut a Barcelona l'any 1926, Sopeña va arribar a l'Índia fa més de 65 anys, quan en tenia només 23. "Vaig venir a convertir i m'han acabat convertint ells a mi. No una, sinó unes quantes vegades". És una de les frases amb què resumia la seva experiència com a missioner.

Pere Julià, missioner a l'Índia: "Ets feliç quan entens el sentit de la teva vida"

(CR/ Observatori Blanquerna) Barba llarga, túnica de color taronja, viu en un ashram i es fa dir Swami Shilananda. Tot i semblar un indi és d'origen català, jesuïta i missioner a l'Índia des de fa més de seixanta anys. És en Pere Julià, nascut a Gelida, on va ser testimoni dels estralls de la Guerra Civil espanyola a la seva terra natal.

Recordant Pere Ribes, "un jesuïta de cap a peus"

(Jesuïtes) Des de que als 25 anys va marxar cap a l'Índia, va dedicar tota la seva vida a la formació i acompanyament de joves en aquest país. Pere Ribes Matabosch, jesuïta català nascut a Barcelona, va morir el passat dia 9 a Mumbai, a l'Índia. El pare Josep M.

Veure la fe