Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) L’arquebisbe Joan Josep Omella ha estat aquest divendres al Matí de Catalunya Ràdio en la primera entrevista en la ràdio matinal catalana. Entrevistat per Mònica Terribas, el nou arquebisbe de Barcelona defensa els gestos de canvi del papa Francesc i diu que no va rebre cap instrucció en matèria política abans de venir a Catalunya. Omella ha començat a visitar les parròquies barcelonines perquè assegura que "només es pot estimar el que coneixes".

Entre els diversos temes que ha tractat, ha defensat que no es pot confondre als seguidors de l'Islam, els musulmans, amb terroristes, "perquè l'Islam és una religió d'hospitalitat". Ha afegit que la millor acollida als refugiats la poden fer els països culturalment més semblants als migrants. Tot i així, ha demanat als països europeus que ajudin econòmicament aquests països d'acollida. En el mateix sentit, ha demanat als ciutadans catalans que prenguin exemple de les paraules i gestos del papa Francesc, que va demanar obrir totes les esglésies i parròquies per acollir els milers de refugiats.

L'arquebisbe, membre també de la Congregació per als Bisbes, ha insistit que a l'Església no hi ha homofòbia, per valorar les denúncies del sacerdot Kristoff Charamsa quan va fer pública la seva homosexualitat. Omella defensa que una cosa és el respecte a les persones i l'altra establir lleis. En la mateixa línia, argumenta que els divorciats tenen obertes les portes de l'Església, però que puguin combregar és una cosa que s'ha d'estudiar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.