Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Girona tindrà a partir d'aquest curs una nova institució per a la formació musical d'infants i joves. L'Escolania de Sant Feliu està oberta a nens i nenes de més de 6 anys que a través del cant coral, tal i com fan altres institucions semblants arreu d'Europa i del món, rebran una formació musical integral. L'Escolania de Sant Feliu de Girona aspira a ser un referent en l'oferta de formació musical i humana dels seus cantaires i dotarà la Basílica de Sant Feliu d'una Escolania per a les seves principals celebracions litúrgiques.

El nou projecte compta amb la direcció artística del gironí Martí Ferrer, que fins ara dirigia els cors i orquestres al Conservatori de Música de Tarragona i presidia el Moviment Coral Català, i amb el també gironí Pau Riuró com a organista i director assistent.

Els assajos començaran el proper mes d'octubre i està previst que faci la seva primera actuació pública en alguna de les principals celebracions litúrgiques que se celebren a la basílica. També està previst que participi a les activitats nacionals de la Federació Catalana de Pueri Cantores de Catalunya i a les activitats internacionals organitzades per la Federació Internacional de Pueri Cantores. Finalment, l'Escolania de Sant Feliu de Girona organitzarà les seves pròpies gires d'actuacions i intercanvis nacionals i internacionals.

Tots els cantaires tindran dues sessions setmanals de treball i assaig (dilluns i dimecres a la tarda) en dos grups d'edat (de 6 a 9 anys i de 10 a 14 anys), i disposaran d'un espai social on poder realitzar les seves tasques acadèmiques i educatives.

Els impulsors de la iniciativa han volgut que tots els interessats puguin tenir accés a aquesta formació musical d'excel·lència i per això ofereixen una beca, per a cada cantaire, que cobreix el 50% del cost de l'activitat. La inscripció, que estarà oberta tot el mes de setembre fins a l'inici dels assajos durant la primera setmana d'octubre, es pot formalitzar al web: www.escolaniasantfeliugirona.com