Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Capellans i religiosos de les deu diòcesis catalanes han estat escollits pel papa Francesc com a Missioners de la Misericòrdia. Tots ells participaran en un acte d'enviament amb el papa el dimecres de Cendra. Entre els capellans escollits hi ha els teòlegs Salvador Pié i Ramon Prat, el liturgista Joan Baburés, el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Planellas, i el vicerector del Seminari Major Interdiocesà Jaume Casamitjana. I, entre els religiosos, el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, el claretià Ramon Olomí i el jesuïta Lluís Victori.

La figura dels Missioners de la Misericòrdia és una nova iniciativa de Francesc. En la convocatòria de l'Any de la Misericòrdia el papa va explicar que enviaria un grup del missioners que promoguin a les seves diòcesis el missatge d'aquest Any Sant. En la Butlla del passat abril Francesc diu que "seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme".

En el mateix text el papa demana "que s’organitzin en les Diòcesis 'missions per al poble' de manera que aquests Missioners siguin anunciadors de l’alegria del perdó", "que se’ls demani celebrar el sagrament de la Reconciliació per als fidels" i que siguin abans de res predicadors convincents de la misericòrdia.

Francesc va encarregar a la selecció d'aquests Missioners de la Misericòrdia al Pontifici Consell per a la Nova Evangelització que presideix Rino Fisichella. Entre altres aspectes, es buscava un perfil de sacerdots "capaços d'expressar la proximitat amb Déu", bons predicadors i confessors, i amb disposició per moure's i fer-se presents a les perifèries. Els noms escollits han estat avalats o proposats pels bisbes diocesans.

L'enviament el farà el papa Francesc en durant la missa de Dimecres de Cendra del 10 de febrer, l'endemà d'una trobada que tindrà amb escollits el dia abans. En tot el món seran 800 missioners.

Catalunya tindrà Missioners de Misercòrdia de tots els bisbats i serà una de les zones amb més sacerdots destinats a aquesta missió. La majoria són capellans diocesans, però del bisbat de Sant Feliu hi haurà tres religiosos i un del bisbat de Terrassa. Aquesta és la llista completa: Tarragona: Jaume Gené Nolla, Josep Mateu Guarro. Barcelona: Salvador Pié-Ninot. Girona: Joan Baburés Noguer, Josep Puig Bofill, Joan Planellas Barnosell. Lleida: Ramon Prat Pons, Gerard Soler Quintillà, Daniel Turmo Gargallo. Sant Feliu de Llobregat: Bernabé Dalmau Vilalta (benedictí), Ramon Olomí Batlle (claretià), Josep Roca Mas (Fill de la Sagrada Família). Solsona: Antoni Bonet Trilla, Josep Maria Montiu de Nuix. Terrassa: David Abadias Aurín, Lluís Victori Companys (jesuïta). Tortosa: Javier Vilanova Pellissa, Ivan Cid Pegueroles. Urgell: Ignasi Navarri i Benet, Antoni Elvira i Gorgorió. Vic: Jaume Casamitjana Vilaseca, Joan Casas Griera.

El papa va obrir l'Any de la Misericòrdia el passat 8 de desembre i s'allargarà fins al final de l'any litúrgic en curs, el 20 de novembre del 2016. A Catalunya hi ha 36 esglésies jubilars.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.