Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Publicacions de l’Abadia de Montserrat acaba de publicar 'Manual cristià d’autoestima' del pare Bernabé Dalmau. El llibre s’adreça a qualsevol persona, sigui creient o no i està fonamentat en l’únic manament d’”Estimeu-vos els uns als altres”. “Això consisteix a estimar-se a si mateix”, explica l'autor, que proposa “estimar com estima Déu cadascú”.

L’autoestima no és simplement el concepte que tenim de nosaltres mateixos. No la podem entendre altrament del que ens ensenya el llenguatge corrent: confiança profunda de l’individu en si mateix, valoració dels propis mèrits i de les capacitats de saber desempallegar-se en la vida. També: d’acceptar el propi cos i vetllar per la pròpia salut física i mental, i capacitat de relació amb les altres persones. Quantes vegades el llenguatge popular expressa que algú “no es té autoestima”, o bé que té “l’autoestima per terra”.

El pare Bernabé Dalmau, en el llibre Manual cristià d’autoestima, té una pretensió que trobarà agosarada el qui hi cerqui a cada moment una recepta de solució a un problema. Assegura que no hi trobarà receptes ni medecines per als problemes de l’esperit. És un llibre “confessional, descaradament cristià però no agressivament irrespectuós envers ningú”.

En el pròleg, l'autor assegura que el llibre s’adreça a qualsevol persona, sigui creient o no. Si és un llibre amb l’etiqueta de cristià, per això, és perquè està fonamentat en l’únic manament d’”Estimeu-vos els uns als altres”. Estimar com estima Déu cadascú; i això consisteix a estimar-se a si mateix. No en el sentit egoista, egocèntric, egòlatra, sinó en el de tenir-se en una estima moderada, tal com la descriu un llibre sapiencial de la Bíblia; que no es dóna més honor del que un mereix, però tampoc menys. Estimar-se prou per tal de viure millor amb els altres.

Manual cristià d’autoestima ofereix sentit comú provinent, per part del que l’ofereix, del missatge cristià. Amb el convenciment, per endavant, que aquest missatge no sols està destinat a “tothom, tots els homes i dones”, sinó a “tot l’home, a la persona sencera”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.