Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest Nadal el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès proposa una mirada en femení sobre els pessebres. La 65a exposició, que es podrà visitar fins el 7 de febrer, està dedicada als 'Pessebres en femení'. Així, proposen fixar l'atenció sobre les dones, d’una banda els personatges bíblics femenins, d’altra banda sobre les figures femenines del pessebre popular. També volen retre homenatge a grans dones de la història com la supervivent dels camps nazis Neus Català, o Elisabeth Eidenbenz, de la Maternitat d’Elna.

L’exposició forma part dels actes de l’Any Neus Català ja que un dels pessebres reprodueix una escena del llibre Un cel de plom on la protagonista narra com en la nit de Nadal van construir un pessebre amb quatre cartrons al barracó del camp de Ravensbrück.

L’exposició de pessebres es completa amb una exposició de figures de pessebre que representen dones, amb figures de pessebre modelades per dones, i amb alguns pessebres construïts per dones. Amb aquesta exposició l’entitat s’ha adherit als actes de celebració del 125 aniversari del naixement de Joan Amades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.