Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Una part de la Comunitat Educativa del col·legi Episcopal, així com exalumnes, exprofessors, pares i mares, i amics i amigues es van retrobar aquest dissabte a Vilaller, a les colònies de Riupedrós i Montsant per celebrar la cloenda dels actes commemoratius del 40 aniversari de l'Esplai Epis i de les colònies a la Ribagorça.

La trobada va evidenciar un futur assegurat per a aquest centre educatiu, gràcies al bon grup de joves que han agafat el relleu i segueixen fent del lleure una experiència educativa divertida i diferent.

Després de l'acollida al Seminari de Riupedrós i de veure les transformacions que s'hi estan duent a terme per tal de convertir les instal·lacions en un monestir, els aplegats es van dirigir cap al Montsant.

El bisbe de Lleida Joan Piris va celebrar l'Eucaristia com a acte central d'acció de gràcies a Déu enmig de la natura. Per al col·legi, alumnes, pares i professors, Jesús és la referència que ajuda a prendre les decisions quotidianes.

L'esperit de les colònies

El dinar de germanor al voltant d'una paella va ser un altre moment de viure l'esperit de colònies. Tot es va preparar entre tots i des del compromís de monitors de diverses generacions va ser possible muntar i desmuntar el menjador a l'aire lliure, preparar les amanides i distribuir la paella, les postres i el cafè recordant l'esperit de les colònies. No hi van mancar les anècdotes explicades amb la complicitat dels qui les havien viscut. Tampoc els moments nostàlgics. La jornada es va cloure amb l'hora dels adéus. 

Entre els presents, destacà entre moltes altres la presència de l'alcalde de Vilaller, Joan Ramon Piqué, responsables de la Fundació Verge Blanca, a més de mossèn Pardell i mossèn Martí, aquests darrers els veritables impulsors tant de les colònies com de l'esplai, juntament amb professors i joves monitors.