Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) La Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer” ha becat aquest estiu 3.255 infants en situació de pobresa que han pogut participar en 6.955 colònies i casals d’estiu. Aquesta xifra suposa un 40% més d’ajuts que l’any passat.

Donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials”, l’Obra Social de La Caixa, i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat més de 800.000 euros a aquests ajuts.

Ens els darrers tres anys, la Fundació Pere Tarrés ha hagut d’incrementar un 176% el nombre d’ajuts atorgats a les famílies amb necessitat. Malgrat aquest augment, ha aconseguit atendre totes les sol·licituds rebudes. Per concedir les beques, la Fundació realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nen o nena, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d’estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l’accés a l’educació en el lleure de tots els nens i nens. De fet, per a molts d’aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones. “Al final es tracta de poder ser allò que realment són: nens i nenes”, sintetitza Maria València, de la Fundació Pere Tarrés.

I un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar. Concretament, aquest nou curs 2014-2015 preveu atorgar 450 beques per a colònies escolars així com atendre 2.500 infants en els centres oberts i diaris que aplega i que atenen cada tarda les necessitats socials i educatives de nens i nenes.