Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social “la Caixa”) El 2005 l’Obra Social ”la Caixa” va posar en marxa el Programa de Conservació i Millora de Parcs Naturals a través d’un primer conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Posteriorment i a causa de l’èxit de la iniciativa, s’ha complementat mitjançant la signatura de convenis amb les conselleries de Medi Ambient de les comunitats autònomes. El programa promou la integració sociolaboral de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball, a través del desenvolupament d’accions vinculades a la protecció i la gestió del medi ambient i dels espais naturals, un sector emergent dins el camp de la inserció. El programa té, en aquest sentit, un doble objectiu: la millora i el manteniment dels espais naturals, i la reinserció de persones en risc d’exclusió social.

Un total de 1.153 persones de la demarcació de Barcelona han participat en el Programa i al llarg d’aquest any 72 persones desafavorides participaran en alguna de les iniciatives de millora de les àrees naturals. A tot l’Estat, ha possibilitat l’accés al món laboral de 11.773 persones en situació desafavorida.

Les actuacions que es realitzaran al territori són molt diverses i abracen des de la millora dels ecosistemes forestals y la recuperació de les zones de pastura, a accions de millora d’accesibilitat al Parc de Sant Llorenç i el Munt, entre altres. En els nou anys de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Barcelona, l’entitat financera ha destinat mes de 21,8 milions d’euros.