Vés al contingut

notícies relacionades

20240406_5_ANIVERSARI_PERE_OLIVERAS

Càritas Barcelona celebra 5 anys d'acompanyament en la reinserció penitenciària amb la llar Pere Oliveras

Càritas Barcelona La casa d'acollida Pere Oliveras, de Càritas Barcelona, ha celebrat aquest dissabte el seu cinquè aniversari. El projecte, inaugurat el 24 de març de 2019, dona resposta a homes que es troben en procés de reinserció penitenciària. Per celebrar l’aniversari del projecte, s’ha oficiat una eucaristia a la parròquia de Santa Maria de Sants, s’ha gaudit de l’actuació del cor de Gòspel 'Little Light Gospel Choir', s’han bufat les espelmes i s’ha ofert un refrigeri a totes les persones assistents.

"Qualsevol que surt de la presó hauria de tenir un mentor"

(Glòria Barrete –CR) Unes set mil persones es troben recloses en primer i segon grau a les presons catalanes. Unes presons que tenen com a missió la reinserció de les persones privades de llibertat, però es fa tot el possible perquè aquesta missió s'assoleixi? Una sessió pública de treball organitzada conjuntament per Justícia i Pau i el grup de juristes Roda Ventura ha posat sobre la taula aquest dimecres al vespre aquesta qüestió.

Voluntaris de presons analitzen recursos per a la reinserció dels interns

(Justícia i Pau) Amb l’objectiu de donar a conèixer les dificultats a les quals s’exposen els interns en la seva sortida de la presó, aquest dissabte es convoca el IV Espai Obert de Voluntariat Penitenciari. Organitzat per CEDRE i Justícia i Pau, el programa pretén donar visibilitat als recursos orientats a la reinserció tant de la xarxa pública, com privada.

Bicicletes contra l'exclusió social

(Obra Social 'la Caixa"/CR) La Fundació Bicicletes sense fronteres, impulsada l'any passat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Tomando Conciencia, ja ha entregat 273 bicicletes a persones de Catalunya en situació de risc d'exclusió. El programa també ha arribat a Guinea Bissau i a l'Índia.

Piris: “L’atur desfà les persones”

(Bisbat de Lleida) La Xarxa d’Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida ha facilitat des del mes de maig la contractació d’una vintena de persones en situació de risc d’exclusió a través de la iniciativa Impuls Solidari pel Treball, una borsa de treball, a través de la qual s’ofereix a empresaris i ocupadors una llista de persones per feines de poca qualificació.

panoràmica

Veure la fe