Vés al contingut

notícies relacionades

Sortir de la presó amb un xandall i un parell de bosses d’escombraries

(CR) Comentaris personals de cada trobada amb els interns, objectius pendents, propostes de millora, traves administratives. Són notes que els voluntaris han recollit durant tres anys als diaris de camp del programa Suport. Testimonis d’un moment molt delicat en el procés de reinserció i que ara recull el llibre Sortir de la presó: una aventura incerta.

"Qualsevol que surt de la presó hauria de tenir un mentor"

(Glòria Barrete –CR) Unes set mil persones es troben recloses en primer i segon grau a les presons catalanes. Unes presons que tenen com a missió la reinserció de les persones privades de llibertat, però es fa tot el possible perquè aquesta missió s'assoleixi? Una sessió pública de treball organitzada conjuntament per Justícia i Pau i el grup de juristes Roda Ventura ha posat sobre la taula aquest dimecres al vespre aquesta qüestió.

L’empresa lleidatana de reinserció Troballes celebra 10 anys

(Bisbat de Lleida) Aquest dimecres al vespre el Paranimf de l'Acadèmia Mariana-Casa de l'Església acollirà la celebració del desè aniversari de l'empresa de reinserció Troballes, vinculada a la Fundació Jaume Rubió i Rubió i a Càritas Diocesana de Lleida.

Voluntaris de presons analitzen recursos per a la reinserció dels interns

(Justícia i Pau) Amb l’objectiu de donar a conèixer les dificultats a les quals s’exposen els interns en la seva sortida de la presó, aquest dissabte es convoca el IV Espai Obert de Voluntariat Penitenciari. Organitzat per CEDRE i Justícia i Pau, el programa pretén donar visibilitat als recursos orientats a la reinserció tant de la xarxa pública, com privada.

Bicicletes contra l'exclusió social

(Obra Social 'la Caixa"/CR) La Fundació Bicicletes sense fronteres, impulsada l'any passat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Tomando Conciencia, ja ha entregat 273 bicicletes a persones de Catalunya en situació de risc d'exclusió. El programa també ha arribat a Guinea Bissau i a l'Índia.

Piris: “L’atur desfà les persones”

(Bisbat de Lleida) La Xarxa d’Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida ha facilitat des del mes de maig la contractació d’una vintena de persones en situació de risc d’exclusió a través de la iniciativa Impuls Solidari pel Treball, una borsa de treball, a través de la qual s’ofereix a empresaris i ocupadors una llista de persones per feines de poca qualificació.

Salesians Sant Jordi reconeixen la tasca de reinserció social de l'empresa Arilfrut

(CR) Aquest dijous els salesians lliuraran el 8è Premi del Centre d’Iniciatives Juvenils contra l’Atur (CIJCA)-Memorial Antoni Mateu a l’empresa Arilfrut, per la seva contribució a la reinserció laboral de persones en situació de risc, en les diferents activitats que s’han impulsat des d’entitats socials, com el Fons Solidari per la Inclusió.

panoràmica

Veure la fe